31 Ekim 2018 08:33

Bedrettin Dalan MHP'den İstanbul adayı olacağı iddiasını yalanladı

MHP’nin bazı kaynakları yerel seçimlerde İstanbul’a Bedrettin Dalan’ı aday göstereceğini iddia etti. Dalan iddiaları yalanladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP’nin yerel seçimlerde İstanbul’a Bedrettin Dalan’ı aday göstereceği iddia edildi. 

Sputnik'te yer alan habere göre, Bedrettin Dalan'ın, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım" dediği belirtildi.

Dalan "5 yılın sonunda tam 11,5 seneyle yargılandım. Hepsinden beraat ettim, 1.5 sene sonra da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaya başladım. Hala da yargılanıyorum. Yani FETÖ kumpasından hala yargılanıyorum. Bunları yaşamış bir adam olarak tekrar siyasete girmem için herhalde aklımı yitirmem lazım." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İstanbul'da da bir sürprizimiz olabilir. Onun için ileri günleri beklemek lazımdır" ifadelerini kullanmıştı.

Bedrettin Dalan hakkında Ergenekon davası kapsamında 12 Nisan 2010'da yakalama kararı çıkarılmıştı. 18 Şubat 2015 tarihinde yakalama kararı kaldırılan Dalan, 10 Mart 2015' te Türkiye' ye döndü.

18 Temmuz 1941 Bayburt doğumlu olan Bedrettin Dalan mühendis, siyasetçi ve 1984-1989 arasında İstanbul'un ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak biliniyor. Dalan, İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'nin kurucusu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rektör: Erdoğan'a itaat etmek farzdır, karşı gelmek haramdır

SONRAKİ HABER

KESK krize karşı sokağa çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa