Rektör: Erdoğan'a itaat etmek farzdır, karşı gelmek haramdır

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın skandal sözlerine AKP'den de tepki geldi.

31 Ekim 2018 08:10
Paylaş

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Akit TV'de katıldığı programda skandal ifadeler kullandı.  Taşaltın "Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayn'dır" açıklamasını yaparak Erdoğan'a karşı gelmenin de haram olduğunu söyledi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, " İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayındır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" ifadelerini kullandı.

Ramazan Taşaltın, “Elbette yalnız FETÖ ile mücadelede yalnızdı. Şu anda başkanlık sistemine gittiğimiz dönemde çok daha yetkili durumda Cumhurbaşkanımız… İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz cumhurbaşkanımızdır” ifadelerini kullandı.

AKP'DEN TEPKİ

AKP Milletvekili ve Grup Başkanı Naci Bostancı'dan Twitter hesabından, "Harran Üniversitesi rektörünün Cumhurbaşkanımızla ilgili sözlerinin a. Cumhuriyetimizle b. İslamla c. Cumhurbaşkanımızın siyasal anlayışıyla d. Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Eren Erdem: Tutuklayacaklarsa Adnan Oktar tarikatından tutuklasalarmış

SONRAKİ HABER

Bedrettin Dalan MHP'den İstanbul adayı olacağı iddiasını yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...