30 Ekim 2018 16:39

Berat Albayrak: Ekonomik saldırılar yabancı bir başkentte planlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Ekonomik saldırılar yabancı bir başkentte planlandı' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki dalgalanmaların yabancı bir ülkenin başkentinde planlandığını iddiasında bulundu.

Bakan Albayrak, "Ekonomik saldırılar yabancı bir başkentte planlandı. 10 Ağustos planını yapanlar duvara toslayacak. 12 Eylül'de olmayan bir saldırıyla karşılaştık" dedi. Albayrak ayrıca "Kur, faiz, enflasyon atağına rağmen Türkiye bu süreci geride bıraktı. Türkiye Ekim ayından itibaren normalleşme sürecine girdi. 2019 piyasalara güven yılı olacak" ifadelerini kullandı.

Albayrak, 2019 Yılı Bütçesi Kanun Teklifi ve 2017 Bütçesi Kesin Hesap Kanun Tasarısı ve Sayıştay tezkerelerinin geneli üzerinde görüşmelerin gerçekleştirildiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

'İHALELERDE 10 BİNDE 7 GİBİ BİR KOMİSYON VERİYORUZ'

İhalelerdeki komisyon oranları hakkında konuşan Albayrak, " 'Ne kadar komisyon veriyorsunuz?' gibi bir şey söylendi. Hemen cevap vereyim, 10 binde 7 gibi bir komisyon veriyoruz" diye konuştu.

Albayrak, yapılandırmalarla ilgili bir soruya da "7143 sayılı Yapılandırma Kanunu'nda, bugüne kadar yaklaşık 5 milyon 950 bin 136 mükellef başvuruda bulunmuş. Bu kapsamda 69 milyar 932 milyon 102 bin 383 liralık yapılandırma gerçekleşmiş. Bugüne kadar yaklaşık 10,8 milyar liralık tahsilat gerçekleşmiş, 2018 yılı sonuna kadar 17 milyar liralık tahsilat alacağı öngörülmektedir. Yürürlükte olan 6376 ve 7020 sayılı kanunlar kapsamındaki tahsilatları da 20,2 milyar lira olarak öngörmekteyiz" yanıtı verdi.

'TOLUMDA AYRIŞMA YOK'

 

Albayrak, başka bir soru üzerine, "Barış öyle bir söylemdir ki elinizi uzattığınızda karşı tarafın eli açık olacaktır" dedi. Berat Albayrak, şöyle devam etti:

"Eğer birileri ülkeye, devlete, millete, topluma, sisteme, cumhuriyete ihanet edecekse bunlarla hesaplaşmak, bunlara gerekli cezanın verilmesi, yargının yönetimi içinde gerekli cezaların ortaya koyulması da haktır. 2016 yılında 15 Temmuz gecesi, bu ülkede yurt içinde ve dışında birçok insan bunun ağır bedelini yaşadıysa, hele de benim şahsım o gece 3 evladımla bir şeyler yaşadıysam, hepimiz bir şeyler yaşadıysak bunu kimsenin göz ardı etmemesi gerekir. Türkiye'nin içeride ve dışarda maruz kaldığı meydan okumalara, güçlü şekilde kenetlenerek çıkacağımıza olan inancı, somut şekilde ortaya koyuyorsak aşamayacağımız hiçbir şey yoktur ki son 2 yıldır darbe sürecinden sonra, toplum nezdinde ve sokakta ayrışma, bölüşme yok."

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi maddelerine geçilmesi kabul edildi.

İlk iki maddenin okutulmasının ardından, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, yarın sıradaki kurumların bütçelerini görüşmek üzere toplantıyı kapattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Kıdem tazminatı fonu kimleri kurtarmak için kullanılacak?'

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta otobüsle TIR çarpıştı: 1 ölü 17 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...