30 Ekim 2018 15:50

İki barış akademisyenin dosyasında yetkisizlik kararı

'Terör örgütü propagandası' ile suçlanan barış akademisyenleri Adnan Şahin ve Hakan Mertcan'ın dosyaları için yetersizlik kararı verildi.

Fotoğraf: @BarisAkademik/Twitter

Paylaş

Barış akademisyenleri davalarında Mersin ve Munzur üniversitelerinden imzacı iki akademisyenin dosyaları için yetkisizlik kararı verildi. Akademisyen Adnan Şahin'in dosyası Tunceli Nöbetçi ACM'ye, Hakan Mertcan'ın dosyası Mersin ACM'ye gönderildi.

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için "Terör örgütü propagandası" ile suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerin duruşmaları Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam etti. Bugün üç ayrı mahkemede yedi akademisyenin duruşmaları görüldü.

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (ACM) Mersin Üniversitesi'nden ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan ve Munzur Üniversitesi'nden ihraç edilen Arş. Gör. Adnan Şahin'in birinci duruşmaları, 26. ACM’de  Sabancı Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Engin Kılıç'ın ikinci duruşması, 37. ACM’de de  Kadir Has Üniversitesi'nden Doç. Dr. Melis Behlil ile Işık Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hacer Ansal'ın ikinci; İstanbul Üniversitesi'nden Arş. Gör. Sami Cankat Tanrıverdi'nin üçüncü duruşmaları görüldü.

37. ACM'de duruşmaları görülen Melis Behlil ve Sami Cankat Tanrıverdi için savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Akademisyenlerin Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 7/2 maddesinin 1 ve 2. cümlelerine göre cezalandırılmasını istedi.

14. ACM'de duruşmaları görülen Adnan Şahin ve Hakan Mertcan'ın dosyalarında heyet, savcının mütalaası doğrultusunda kendi mahkemesi için yetkisizlik kararı verdi. Karara gerekçe olarak "sanıkların atılı suçu başka yerlerde gerçekleştirmiş olması" gösterildi. Adnan Şahin'in dosyası "görevli ve yetkili" Tunceli Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne; Mertcan'ın dosyası "görevli ve yetkili" Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

GMİS Genel Başkanı: 'TTK'ye 1500 işçi alınacak' sözü tutulmalı

SONRAKİ HABER

'Kıdem tazminatı fonu kimleri kurtarmak için kullanılacak?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa