30 Ekim 2018 13:03

Şerzan Kurt öykü ödülleri için başvurular başladı

Irkçı grubun silahlı saldırısı nedeniyle hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt adına düzenlenen öykü ödülleri için başvurular başladı.

Fotoğraf: DİHA

Paylaş

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Batman Şubesi, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi iken 12 Mayıs 2010 tarihinde ırkçı bir grubun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Şerzan Kurt anısına düzenlediği ‘Şerzan Kurt Öykü Ödülü’nün başvuruları başladı.

Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek olan ödülün amacı edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak ve yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek olarak açıkladı.

SON BAŞVURU 15 MART’TA

Kürtçe ve Türkçe iki dalda düzenlenecek yarışmaya son katılım tarihi 15 Mart olarak belirlendi. Kürtçe öykü dalındaki yarışmanın seçici kurulunda Şener Özmen, Îrfan Amîda, Kristin Özbey, Bahoz Baran, Weysel Tirpan, Mehmet Çakmak ve Ömer Kurt yer alırken; Türkçe öykü dalında ise Aslı Peker, Ayşegül Tözeren, Belma Fırat, Jale Sancak, Sibel Oral, Zeynep Uzunbay ve Nejla Kurt bulunuyor. Ödüller 8 Nisan’da gerçekleştirilecek bir etkinlikle sahiplerine takdim edilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sınır köylerinde yaşam zorlaştı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Öztürk ilk kez hakim karşısına çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...