30 Ekim 2018 11:47

Yatırım sözüne rağmen Ağrı en yoksul iller arasında

HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı’ya yapıldığı iddia edilen yatırımları ve işe alımlardaki ‘torpil’ iddialarını gündeme getirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, her seçim öncesi AKP’nin Ağrı’ya yaptığını söylediği yatırımlarını sordu. Taşdemir ayrıca, kentte İŞKUR aracılığı ile işe yerleştirilenlerin büyük çoğunluğunun AKP’ye yakın isimlerin olduğu iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Her seçim arifesinde AKP tarafından Ağrı’ya büyük yatırımların yapıldığını ve yapılacağının dile getirildiğini söyleyen HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, “ Fakat Ağrı halkı bu yatırımları görmediği gibi ilimiz Türkiye’nin en yoksul illeri sıralamasında son sıralarda yer almaya devam etmektedir” dedi.

VALİ MART AYINDA YATIRIMLARI AÇIKLAMIŞTI

Taşdemir, AKP’nin Ağrı’ya yaptığını söylediği yatırımlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:
“Ağrı Valisi Süleyman Elban Mart 2018’de yaptığı basın toplantısında Ağrı’ya 2018 yılında yapılacak 140-150 tane işyerini kapsayacak bir AVM, sosyal alanlar, peyzaj ve altyapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 220 milyon liralık yatırım gerçekleştirileceğini, bu çalışmaların bir kısmının ihale alımlarına ve yapımına başlandığını açıklamıştır. Vali Elban yine Eleşkirt ilçesindeki kayak tesisinin de aktif hale getirileceğini ve Nisan 2018’in ilk haftasında şehir merkezinde sıcak su (kaplıca) için sondaj vurulacağını söylemiştir.”

‘ÇALIŞMALAR NE AŞAMADA?​’

Taşdemir, Kurum’a şu soruları yöneltti:
“Vali Elban’ın açıkladığı AVM, sosyal alanlar, peyzaj ve altyapı çalışmalarının ihale ve yapım çalışmaları hangi aşamadadır? Vali’nin kısmen açıkladığı projelerin tam kapsamı nedir ve her biri için öngörülen yatırım miktarı ne kadardır? Valinin açıklamasından 8 ay sonra Eleşkirt kayak tesisini aktif hale getirme çalışması hangi aşamadadır?​”

İŞE ALIMDA AKP TORPİLİ İDDİASI

Taşdemir, kentte İŞKUR aracılığı ile işe yerleştirilenlerin büyük çoğunluğunun AKP’ye yakın isimlerin olduğu iddiasına yönelik ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:
“Ağrı ilimizin Patnos ilçesi işsizliğin en yüksek olduğu ilçelerimizden biridir. Yüksek işsizliğe rağmen ilçe halkımızdan İŞKUR başvurularından sonuç alınamadığı, İŞKUR aracılığıyla işe alınanların tamamına yakınının AKP üyesi, AKP yetkililerinin akrabaları veya AKP’ye yakın isimler olduğuna dair tarafımıza şikâyetler gelmektedir. İŞKUR aracılığıyla işe alımlarda torpil ve kayırmacılığa ilişkin bu ciddi iddialar basın yayın organlarında da yer almaktadır.”

Taşdemir, Selçuk’a şu soruları yöneltti:
“2015-2018 yılları arasında Ağrı merkez ve ilçelerinde İŞKUR’a kaç iş başvurusu yapılmıştır, bunların kaçı olumlu sonuçlanmıştır? Bu alımların Ağrı merkez ve ilçelerine göre dağılımı nedir? İŞKUR aracılığıyla işe alımlarda AKP’ye yakın kişilere torpil ve kayırmacılık yapıldığı iddialarına karşın herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maden ocağında kolu iş makinesine sıkışan işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

5 ayda iflasın eşiğine geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...