18 Eylül 2012 09:42

İstanbul’da KCK operasyonu

İSTANBUL’un Beyoğlu İlçesi’nde polisler tarafından çok sayıda eve bu sabaha karşı baskın düzenlendi. Operasyonda çocuklar dahil çok sayıda kişi gözaltına alınırken evleri basılan yurttaşlar, bütün eşyaların polisler tarafından dağıtıldığını söyledi.BDP ÜYELERİ GÖZALTINDABeyoğlu İl&cc

İstanbul’da KCK operasyonu
Paylaş

İSTANBUL’un Beyoğlu İlçesi’nde polisler tarafından çok sayıda eve bu sabaha karşı baskın düzenlendi. Operasyonda çocuklar dahil çok sayıda kişi gözaltına alınırken evleri basılan yurttaşlar, bütün eşyaların polisler tarafından dağıtıldığını söyledi.

BDP ÜYELERİ GÖZALTINDA

Beyoğlu İlçesi Hacı Ahmet Mahallesi’nde düzenlenen baskınlarda BDP Beyoğlu İlçe Saymanı Felat Habik, BDP Üyesi Çiçek Akyüz ve 18 yaşından küçük olan D.K. gözaltına alındı.  Akyüz’ün ailesi, polislerin çocuklarını “KCK” adı altında yürütülen operasyonlar kapsamında ve “molotof attığı” iddiasıyla gözaltına aldıklarını kendilerine söylediğini belirtti. 10’u aşkın polisin evlerine baskın yaptığını belirten Akyüz ailesi, fotoğraf, kitap, hard disk ve sarı kırmızı yeşil renkli şallara polisler tarafından el konulduğunu söyledi. Akyüz’lere ait evde eşyaların polisler tarafından dağıtıldığı görülürken, bir polisin aileye, “Siz bu devlete zarar vererek nereye varacaksınız?​” dediği öğrenildi.

BİRÇOK İLÇEDE BASKIN YAPILDI

Hacı Ahmet Mahallesi dışında, Fatih ve Esenyurt ilçeleri ile Gazi Mahallesi’nde de ev baskınlarının gerçekleştirildiği ve gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Askeri konvoya saldırı: 9 ölü 70 yaralı

SONRAKİ HABER

Başbakan Erdoğan Celili ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa