19 Eylül 2012 09:20

Askeri konvoya saldırı: 9 ölü 70 yaralı

BİNGÖL-Muş karayolunda askerleri taşıyan konvoya roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda Bingöl Valiliğinin bugün yaptığı açıklamaya göre 9 asker yaşamını yitirirken, 70 asker de yaralandı.Edinilen bilgiye göre Bingöl-Muş karayolunun Onbirevler Mevkii’nde dün saat 12.45’de askerleri taş

Askeri konvoya saldırı: 9 ölü 70 yaralı
Paylaş

Edinilen bilgiye göre Bingöl-Muş karayolunun Onbirevler Mevkii’nde dün saat 12.45’de askerleri taşıyan otobüsün geçişi sırasında PKK’liler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla konvoya ateş açıldı.

Bingöl Valiliğinin bugün yaptığı ayrıntılı açıklamada 1 üsteğmen, 27 silahlı emniyet personeli ve 1 konvoy komutanının da aralarında bulunduğu, 3 otobüs ve 2 minibüsten oluşan 293 kişilik askeri personelin dün saat 09.40'da Elazığ Kabul ve Toplanma Merkezi'nden Van'a gitmek üzere yola çıktığı belirtildi.

'126 ASKER BİNGÖL'DE BIRAKILDI'

Açıklamada, "18 Eylül 2012 günü saat 09.40 da Elazığ Kabul ve Toplanma Merkezinden Van istikametine 293 personelin (1 Ütğm., 27 silahlı emniyet personeli, 1 konvoy komutanı dahil) sevki, Bingöl Tali Kabul ve Toplanma Merkezinde 126 personel bırakmayı müteakip, 2 zırhlı kobra, 1 elektronik karıştırma aracı, 1 ambulans ve 2 emniyet personelini taşıyan transit araçlar, 3 otobüs ve 2 minibüsten oluşan konvoy emniyeti sağlanmış olarak ilerlerken, saat 12.15 sıralarında Bingöl ili merkez ilçesi Kardeşler Köyü mevkiindeki ormanlık arazi kesiminden, 3 nolu otobüs roket saldırısına maruz kalmıştır" denildi.

'25 KONTROL NOKTASI OLUŞTURULMUŞTU'

Elazığ-Bingöl-Muş karayolu güzergahında konvoy öncesi menfezler dahil yol kontrolünün yapılarak, 25 ayrı kontrol noktası oluşturulduğu anlatılan valilik açıklamasında, "Elazığ-Bingöl-Muş karayolu güzergahında konvoy öncesi menfezler dahil yolun kontrolü yapılmış, 25 ayrı kontrol noktasında 2 motorlu piyade kolu, 3 Jandarma komando timi, 2 Jandarma asayiş komando timi, 4 Jandarma iç güvenlik timi, geçici köy korucuları unsurları takviyeli, 1 polis özel harekat timi, 14 geçici köy korucusu, yolu emniyete almış, ayrıca aynı güzergahta 6 BTR ve 4 Shorland zırhlı aracı ile yol emniyet ve kontrol devriyesi icra edilmiştir" bilgisine yer verildi.

ÖLÜMLERDEN 6'SI ROKET, 3'Ü SİLAHLI SALDIRIDAN

Saldırı sırasında konvoyda emniyeti sağlayan 2 kobra zırhlı araç personeli ile PKK'liler arasında çatışma çıktığına yer verilen valilik açıklamasının son bölümünde şu ifadelere yer verildi:

"Konvoy emniyet personeli, 2 kobra zırhlı araç personeli ile teröristler arasında silahlı çatışma çıkmış, derhal bölgeye intikal eden İl Jandarma Komutanı ve emniyet personeli de çatışmaya dahil olmuştur. Bu esnada roket atışı ile isabet alan otobüs alev almış ve emniyet personeli alev alan araçtan personeli tahliye etmiştir. Roketli saldırının ilk anında 6 personel otobüste roket atışı ile 3 personel silahlı saldırı nedeni ile şehit olmuştur. Yaralı personel sayısı 70'tir. Bölgede geniş çapta operasyonlara başlanmış olup, ayrıca adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Gazilerimize acil şifalar dileriz." (BİNGÖL)

ÖNCEKİ HABER

Hoca farkı ücreti geri dönüyor

SONRAKİ HABER

İstanbul’da KCK operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...