30 Ekim 2018 09:56

'Enflasyonla topyekün mücadele için indirim büyük firmalara yaradı'

TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Enflasyonla topyekün mücadele indirimlerini bile kar kampanyasına çevirenler var

Fotoğraf: Can Erok/DHA

Paylaş

Enflasyonla topyekun mücadele için yapılan indirim kampanyalarının bazı firmalar tarafından kazanç kampanyasına çevrildi.

Konuya dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonla topyekun mücadele için ülke genelinde başlatılan yüzde 10 indirim kampanyalarının piyasayı canlandırmaya yetmediğini de vurguladı.

SATILMAYAN ÜRÜNLERE İNDİRİMLE YENİ PAZARLAMA STRATEJİSİ

Enflasyonla mücadele kampanyasının vatandaşa değil büyük firmalara yaradığını belirten Palandöken, “İstisnasız tüm ürünlere zam yapılırken indirim kampanyaları yalnızca belli başlı ürünlerde uygulanıyor. Enflasyonla topyekun mücadele indirimlerini bile kar kampanyasına çevirenler var. Resmen satılmayan ürünlere indirim yaparak yeni pazarlama stratejileri yapıyorlar. Bu fırsatçılar yalnızca karlarını artırmakla kalmayıp enflasyonla mücadeleye de ket vuruyor. Sırf müşteri çekmek için enflasyonla mücadele kampanyasını kullanmak adil bir davranış değil” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

Palandöken, “Maliyetleri bahane ederek zam yapanlar döviz düşüşe geçince indirim yapmasını da iyi bilmelidirler. Üç beş üründe yüzde 10 indirim var diye reklam yaparak müşteri çekmeye çalışmasınlar. Enflasyonla mücadelede başarılı olmak için yalnızca belli kalemdeki ürünlere değil tüm ürünlere vatandaşı rahatlatacak oranlarda indirim yapılmalı. Zaten vatandaşlarımız artık indirim kampanyalarına itibar etmiyor. Vatandaş neye elini atsa zamla karşı karşıya kaldığı için artık alışveriş yapmaktan çekiniyor. Yapılan alışverişler zaruri ihtiyaçlardan başka bir şey değil” diye konuştu.

Piyasaya yeniden güven gelmesi için indirimlerin daha ciddi ve inandırıcı olması gerektiğini söyleyen Palandöken, “indirimler ne kadar cazip olursa piyasalar o kadar canlanır” tespitini yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Geri dönüşüm fabrikaları bir bir kapanıyor

SONRAKİ HABER

Karaköy-Beyoğlu tüneli iki gün çalışmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...