18 Eylül 2012 09:23

Hoca farkı ücreti geri dönüyor

ÜNİVERSİTE hastanelerindeki profesör ve doçentlere muayenelerde kaldırılan “hoca farkı” ücreti tekrar geri geliyor.Hastalar profesör ya da doçente tedavi olmaları halinde fark ödeyecek. Her türlü tedavide doçentlerde üst sınır 60 Türk Lirası, profesörlerde 100 lira olacak Tedavi ve ilaç harcama

Hoca farkı ücreti geri dönüyor
Paylaş

ÜNİVERSİTE hastanelerindeki profesör ve doçentlere muayenelerde kaldırılan “hoca farkı” ücreti tekrar geri geliyor.
Hastalar profesör ya da doçente tedavi olmaları halinde fark ödeyecek. Her türlü tedavide doçentlerde üst sınır 60 Türk Lirası, profesörlerde 100 lira olacak Tedavi ve ilaç harcamalarının 35 milyar liraya ulaşması üzerine sağlık sektörünün geleceğine dair yeni kararlar alındı. Tam Gün Yasası’nın ardından kaldırılan profesör ve doçent ünvanlı hekimlere ödenen fark ücreti geri getiriliyor. Bugün Gazetesinin haberine göre, düzenleme hayata geçirilirse üniversite hastanelerindeki tedavilerde hastalar ek ücret verecek.

YATAN HASTADAN KATILIM PAYI

Geçen yıl kanunla yapılan yatan hastalardan katılım payı alınması uygulamasının da yeni yıldan itibaren uygulamaya geçecek. Hastanede yatarak tedavi gören vatandaşlardan yapılan harcamanın yüzde 1’i kadar katılım parası alınacak. Örneğin 100 bin liralık ameliyat olan bir vatandaştan 701 TL alınacak.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB 19 Eylül’de alanlara çıkıyor

SONRAKİ HABER

Askeri konvoya saldırı: 9 ölü 70 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...