30 Ekim 2018 08:02
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2018 08:40

Erdoğan: Şehadetin içinde kurşun da var, donmak da var

Erdoğan'dan donarak yaşamını yitiren askerlerle ilgili açıklama: Şehadetin içinde kurşun da var, donmak da var. Elbise falan bunları bana anlatma.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

*İstanbul Havalimanı'mızı açtık. Cumhuriyet'i anlamlı bir eserle kutladığımıza inanıyorum. Biz cumhuriyetimizi lafla değil icraatla kutluyoruz."

CUMHURİYET RESEPSİYONU AÇIKLAMASI

* "Her yıl verdiğimizi Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nu da havalimanında gerçekleştirdik. Neymiş sadece Ankara'da kutlanırmış. Bu nasıl bir anlayış? Sen yeter ki gönlünü bu işe ver. Ama sende gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay." 

* "Bu büyük sevinci cumhurşyet Bayramına denk getirebilmek için firmalarımıza çok yüklendik. Onlar da sağ olsunlar gecelerini gündüze kattılar."

'SALON CUMHURİYETÇİSİ'

* "Biz bunlara salon cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü'"diyoruz.

* "Paradan, puldan okullardan Atatürk'ün resmini çıkaran CHP'dir. CHP'nin o kirli yüzünü herkesin bilmesi lazım. Cumhuriyet kavramını istismar ettikleri kadar icraat ortaya koysalar herhalde Türkiye bugün başka yerlerde olurdu." 

'BİZİM TEK ANDIMIZ iSTİKLAL MARŞI'MIZDIR'

* "Andımız tartışması üzerinden bizim ülkemize ve milletimize mensubiyetimizi sorguladılar, bu salon cumhurşyetçilerine eser Cumhuriyeti, hizmet Cumhuriyeti yabancı geliyor. Bizim cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye kazandırdığımız eserlerdir." 

* "Bizim tek andımız İstiklal Marşı'mızdır. Bundan tavizimiz yok."

OPERASYON MESAJI: FIRAT'IN DOĞUSU İÇİN PLANLARIMIZI TAMAMLADIK 

* "İdlib'te büyük insani kriz yaşanmasının önüne geçerek, Suriye halkının yanında olduğumuzu kanıtladık. Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu çökerteceğiz. Planlarımızı, programlarımızı tamamladık. 

* Bir yandan rejimi kışkırtarak, diğer yandan DEAŞ'ı hortlatarak Suriye'yi yeniden kana ve ateşe boğmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.

DONARAK YAŞAMINI YİTİREN ASKERLER

* "Yok elbiseleri yoktu, yok şusu mu yoktu, busu mu yoktu. Bay Kemal buralardan rant elde etmeye çalışıyor. Benim dedem Sarıkamış’ta donarak şehit oldu. Şehadetin içinde kurşun da var, donmak da var. Elbise falan bunları bana anlatma." 

* "31 Mart'ta bu millet de CHP de Kılıçdaroğlu'dan kurtulacak."

* Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan kabine revizyonu ve bakanlıkların bölünmesi iddialarına ''Böyle bir şey gündemimizde yok'' yanıtını verdi.

MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

*Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Gökçek'in MHP'nin Ankara Belediye Başkanı adayı olacağı iddiaları için ise ''İsimler üzerinde spekülasyonları doğru bulmuyorum. Yol ve dava arkadaşım bunun böyle devam edeceğini sanıyorum'' dedi.

* Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin de konuşan ''İşi ortada bırakamayız. Yerli işbirlikçi kim? Bilirsek ortaya çıkartırız. Bunun altında birilerini kurtarmanın oyunu var'' ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 {{364702}}

ÖNCEKİ HABER

Hessen eyalet seçimlerinde koalisyon partileri yine oy kaybetti

SONRAKİ HABER

Başlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...