30 Ekim 2018 07:19

Meral Akşener: Kaşıkçı cinayetinde Türkiye bilerek seçilmiştir

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Erdoğan'a seslendi, 'Türkiye bilerek seçilmiştir. Bunlar sana hakaret ediyor' dedi.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

İYİ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti için Türkiye'nin özellikle seçildiğini söyledi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "Trump'la el ele verdiniz bizimle alay mı ediyorsunuz. Bu cinayet için Türkiye bilerek seçilmiştir. Başka ülkede olsa hepsini bir saate kalmaz konuştururlar. Bunlar sana hakaret ediyor" diye seslendi.

Akşener'in konuşmasında öne çıkan diğer gündemler ise Dersim'de donarak yaşamını yitiren iki asker, Mecliste reddedilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar önergesi ve 3. Havalimanındaki cumhuriyet resepsiyonu oldu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

■ "Dün rantiyecilerin ekibi şantiyede milletin evlatları da 1. Meclis’teydi. Bizim 3. Havalimanı gibi projelere itirazımız yok. Bu projeler hakkıyla yapıldığı takdirde destekliyoruz ama her aşa haram katma hastalığını yine açıkça görüyoruz. Bu inşaat benzerlerinden çok daha pahalıya yapıldı. İşin başında şartname değiştirildi. Teminatı milletin parası üzerinden devlet verdi. 3 yıllık ödemeyi de 25 yıl sonraya ertelediler. Sonra da Cumhuriyetin gurur tablosu dediler. Bizim kitabımızda haramla gurur duymak yoktur. Açıkça görüyoruz, haram katılmış aş, bizim boğazımızdan geçmez, geçmez. Bizim kitabımızda haramla gurur duymak yoktur. Şundan emin olun ki iktidara geldiğimizde milletin boğazından rantiyeciye aktardığınız her bir kuruşu o paranın sahibi Türk milletine geri vereceğiz."

■ "Değerli milletvekillerimiz geçen hafta emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için örnek br mücadele verdiğiniz. Önergemize destek veren milletvekillerine teşekkür ediyorum. İlk turda oy veren diğer milletvekillerine de teşekkür ederim. Ama ikinci turda yaşananlar ibretliktir. Bir fotoğraf vardı kararını değiştiren vekillerin mahcubiyeti yüzlerinden okunuyordu. Bunu vekillerimize yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Geçen de söylemiştim siz İyi Parti'nin değerli milletvekilleri hiç tereddüt etmeyin, olur da bir gün benden gelecek bir telefonla benimle vicdanınız aranızda kalırsanız vicdanınızı dinleyin."

2019 BÜTÇESİNE TEPKİ

■ "Erdoğan gizlemeye çalışsa da tablo ortada, firmalar ardı ardına iflas ediyor, işçilerin alacakları ödenemiyor, çiftçinin mahsulü para etmiyor, maaşlar ücretler eridi gitti. Bildiğiniz gibi iktidar 2019'da tasarrufa gideceğini açıkladı. Uyarıyorum bu yanlış bir tercih. İktisattan biraz anlasalar tasarrufa giderken yatırım harcamalarını kısmanın işleri daha kötüye götüreceğini bilirlerdi. Kamu yatırımlarını kısmak ekonomiyi durma noktasına getirecektir. Ne yazık ki damat bey işin hâlâ ciddiyetinde değil."

■ "İktidar tasarrufa gideceğini açıkladı. Bütçeye bakıldığında en büyük tasarruf yatırımdan yapılıyor. Saraya harcayalım yatırımdan tasarruf yapalım. Sanılıyor ki devlet kemer sıkacak vatandaş harcamaya devam edecek kriz hafif sıyrıklarla atlatılacak. Ama durum hiç de öyle değil. Biz üzerimize düşeni yapıp uyarmış olalım günahı McKinsey’e kulak verenlerin boynuna olsun."

'KENDİ MAAŞINIZA ZAM YAPMAYA PARA BULUYORSUNUZ'

■ "Görüyoruz ki Sayın Erdoğan’da geçim sıkıntısı çekiyor. Bunu maaşına yaptığı yüzde 26 zamdan görüyoruz. Maaşı 74 bin TL’ye çıkıyor. Hem de devletin güya tasarruf yaptığı bir zamanda. Uçağa, Saray’a, kendi maaşına zam yapmaya para buluyorsunuz. O halde buyurun milletimize de bulun. Kendi maaşına yaptığın zam kadar emekliye, çalışana da zam yapmazsan aldığın her kuruş haram, zehir, zıkkım olsun. Sanma ki unutacağız, bu işin peşini bırakacağız. Hatırlatmaya devam edeceğiz. Bakalım milletin adamı mısın, yoksa kendine mi Müslümansın?"

FINDIK FİYATLARI

■ "Üreticinin elinde fındık kalmadı ki. Üretici ürününü 11 liradan aracıya sattı. Peki ne oldu, kilo başına 3 lira uyanık tüccarın cebine girdi. El insaf be kardeşim yazık değil mi. Aradaki farkı kim karşılayacak? Tüccar için saklayıp açıkladığınız fiyatı sizden söke söke alacağız. Aziz milletim bu hatalar hep senin cebine yansıyor.

'KAŞIKÇI CİNAYETİ İÇİN TÜRKİYE BİLEREK SEÇİLMİŞTİR'

■ "Şatafatın, saltanatın adını itibar koydular. Sokaklar kan ağlıyorken siz gülüyorsanız itibar yapamazsınız. İtibarın adı belli talimatla papazı, petro dolarlar için Suudi katillerin ellerini kollarını sallayarak gitmesine izin vermeyecektiniz. Kaşıkçı cinayeti bizzat Suudi yönetimin talimatıyla yapılmıştır. Sözüm ona Suudi prensini kötü duruma düşürecek sonra ilk fırsatta Suudi Arabistan'a dönecek. Trump'la el ele verdiniz bizim öyle alay mı ediyorsunuz. Bu cinayet için Türkiye bilerek seçilmiştir. Başka ülkede olsa hepsini bir saate kalmaz konuştururlar. Bunlar sana hakaret ediyor."

ÖĞRENCİ ANDI

■ "Çalışana zam yapalım diyoruz ‘yük olur’ diyor. Vatandaşa enflasyon desteği diyoruz ‘yük olur’ diyor. EYT teklifi veriyoruz ‘yük olur’ diyor. Devletin de milletin de sırtındaki en ağır yük sensin, sizsiniz. Sıkışınca ‘Milliyiz’ derler ama bunların derdi Türk’ledir. Andımız meselesi de budur. İki üç yıl millilik pozu verip atı alıp üsküdarı geçtiler. Sonra da çıkıp Türkçülükle PKK aynıdır dediler. Dilleri öyle şişmiş ki borazan medya bir haftadır Türkçülüğe kin kusuyor. Aziz milletim bu günleri unutma."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Buldan: Kendisine emeklilik kıyağı yapıyor, vatandaşa gelince yok

SONRAKİ HABER

Ahmet Kaya şarkılarıyla tiyatro: Hep sonradan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...