30 Ekim 2018 06:51

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: LGS, Haziran ayı içinde olabilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Sınavla ilgili takvim üç hafta içinde açıklanacak. Haziran ayı içinde olabilir ama daha netleşmedi.

Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sınavı’nın Haziran ayı içerisinde olabileceğini söyledi. Selçuk ayrıca sözleşmeli öğretmenliğin de devam edeceğini duyurdu. 

Bakan Ziya Selçuk, Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’nın sorularını yanıtladı. Selçuk’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:  

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK DEVAM EDECEK

* “60 bine yakın sözleşmeli öğretmen var. Şu haliyle bu uygulama sona ermeyecek. Sözleşmeli öğretmenlik yokken belli bölgelerde öğretmen bulmakta zorlandık. Kadrolu öğretmenler gelip, sonra tayin istiyordu, orası boşalıyordu. Çocuklarımız öğretmensiz kalıyordu. Önceliğimiz çocukların eğitim hakkı. O nedenle 6 seneyi 4’e indiriyoruz. Tümüyle kalkması gibi bir seçenek yok.
Mülakatla ilgili bir değişiklik yok şu anda. Bu kamuya alımlarda genel bir karar, sadece öğretmenlerimize yönelik değil. Ancak talepler doğrultusunda farklı tedbirler alacağız.”

* “Liselere Geçiş Sınavı için örnek soruları yayınlamaya başladık. Çocuklar birden bire sürpriz sorularla sınavda karşılaşmayacak. Onlara ‘Ezberleyerek, yaprak test çözerek bir şey yapamazsınız’ mesajını vermeye çalışıyoruz. Bu soruları dikkate alarak öğrenme sürecini gözden geçirsinler. Öğretmen de dönüşmek durumunda. Öğretmeni yalnız bırakmamalı. Nasıl dönüşeceği konusunda yol haritası, kaynak, hizmetiçi eğitim vermeliyiz. Sınavla ilgili takvim üç hafta içinde açıklanacak. Haziran ayı içinde olabilir ama daha netleşmedi.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şule Çet'in tırnakları incelendi, ölümünde 2 kişi şüpheli

SONRAKİ HABER

Güçlü kemikler için zıpla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa