30 Ekim 2018 05:21
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2018 06:29

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve emniyette 'FETÖ' soruşturması

Çeşitli soruşturmalar kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, emniyet ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bazı personeli için gözaltı kararı alındı

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'FETÖ' soruşturması kapsamında 21'i aktif görevde olan Kara Kuvvetleri Komutanlığının 39 personeliyle bir "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 'FETÖ'nün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve örgütle irtibatlı oldukları iddia edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığından 4'ü binbaşı, 26'sı yüzbaşı, 9'u üsteğmen 39 askerle bir "mahrem imam" olmak üzere toplam 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

ANKARA MERKEZLİ 21 İLDE OPERASYON

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 21'i aktif görevde olan şüphelilerin  yakalanması için Ankara merkezli 21 ilde operasyon başlattı.

Gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

KOMİSERLİK SINAVI SORULARININ SIZDIRILMASI İLE İLGİLİ GÖZALTI KARARI

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011'deki polislikten komiserliğe geçiş sınav sorularının 'FETÖ' mensuplarınca önceden elde edilerek sızdırılmasına yönelik soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün yazılı sınav öncesinde soru ve cevapları elde ederek komiser yardımcısı olan 29 şüpheli hakkında Ankara dahil 7 ilde gözaltı kararı verildiği ve gözaltı işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE BYLOCK SORUŞTURMASI

Bir başka 'FETÖ' soruşturması ise Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sürdürülüyor.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, ByLock kullandığı iddia edilen 18 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen yapılanmasına mensup oldukları öne sürülen şüphelilerden 11'ini gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Zanlılardan 3'ünün halen görevde, 2'sinin emekli olduğu, 13'ünün ise KHK ile meslekten ihraç edildikleri bildirildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Samsun Vezirköprü'deki anaokulu çökme ihtimaline karşı tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Süleyman Soylu'dan donarak yaşamını yitiren askerlerle ilgili açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...