29 Ekim 2018 13:09

Strazburg’da Evrensel ile dayanışma şenliği

DİDF Strazburg, Evrensel gazetesi ile dayanışma etkinliği düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Evrensel gazetesi ile dayanışma amacıyla DİDF Strazburg tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Şenlikte açılış konuşmasını DİDF Strazburg adına Haydar Ertaşoğlu yaptı. “Dünyanın dört bir yanında emekçilere yönelik saldırıların arttığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz anlamlıdır” diye sözlerine başlayan Ertaşoğlu, “Her türden ayrımcılığa, ırkçılığa ve sosyal hakların kısıtlanmasına karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Çocuklarımız artık kendilerini buralı saymakta. Bizler DİDF olarak bu gerçekliği dikkate alarak çalışmalar yapmaktayız” dedi.

Şenlikte, CGT (Genel Emek Konfederasynu) adına Mikail Lembr'in yaptığı konuşmada, Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilere ve basın üzerindeki baskılara dikkat çekildi. Lembr, “İşte böyle bir ülkede 23 yıldır Evrensel yayın hayatına devam ediyor. Evrensel çok nadir bir gazete. Demokrasiden yana, laikliği ve özgürlükleri savunduğu için CGT olarak Evrensel gibi basını destekliyoruz. Tabii ki biliyoruz Avrupa’da medya sermayenin yanında. Dünyanın sekiz zengin ülkesi dünya genelinde yaratılan tüm zenginliklerin yarısını gasbediyor. Sendikalar buna seyirci kalamaz. İşçilerin birliği için kol kola yürüyüşümüzü sürdereceğiz” diyerek herkesi 6 Kasım'da sendikalar tarafında yapılacak büyük gösteriye katılmaya çağırdı.

Evrensel gazetesi adına konuşan Evrensel Muhabiri Yücel Özdemir ise, “Biliyoruz ki, gazetemize yönelik başlatılan bu abluka sadece bizimle sınırlı değil. Türkiye’de az sayıda kalan, ayakta durmayı başaran diğer dost gazeteler ve yayın organları da benzer sorunları yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

(Strazburg/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat: Kürdistan bölgesindeki sınır kapılarının kontrolü bizde değil

SONRAKİ HABER

Hasta gözünden şehir hastanesi: Reklamı yapıldığı gibi değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...