18 Eylül 2012 09:20

Avrupa ülkelerinde grevler durmuyor

AVRUPA’da üzerlerine ekonomik krizin yükü yıkılmak istenen emekçilerin mücadelesi sürüyor.İspanya’da toplu taşıma çalışanlarının başlattığı grevler Madrid ve Barcelona’da etkili oldu.Sendikalar, metro ve belediye otobüslerinde iş yavaşlatma eylemi yapan çalışanlara destek için yolculara bilet

Avrupa ülkelerinde grevler durmuyor
Paylaş

AVRUPA’da üzerlerine ekonomik krizin yükü yıkılmak istenen emekçilerin mücadelesi sürüyor.
İspanya’da toplu taşıma çalışanlarının başlattığı grevler Madrid ve Barcelona’da etkili oldu.
Sendikalar, metro ve belediye otobüslerinde iş yavaşlatma eylemi yapan çalışanlara destek için yolculara biletsiz seyahat çağrısında bulundu.
Ekonomik krizden çıkış formülü olarak bazı kamu şirketlerini özelleştiren Madrid hükümeti İspanya Devlet Demir Yolları RENFE’yi de özelleştirme kararı almıştı.

YUNANİSTAN’DA MAHKEMELER BOŞALDI

Yunanistan’da hedefte bu kez adalet çalışanları var.
Maaşlarında önemli bir kesintiye neden olması beklenen 12 milyar Avro’luk son tasarruf paketini protesto eden hakimler ve savcılar beş gün boyunca davalara bakmayacak.
Savcılar Sendikası Başkanı Emmanuel Papadakis, “Ülkenin karşı karşıya olduğu sorunların farkındayız. Daha önce fedakarlıkta bulunduk ve buna karşı değiliz ama bir sınır çizmek lazım. Onurumuzla oynayamazlar” dedi.
Hakimler ve savcılar maaşlarının 2010 yılında zaten yüzde kırk azaldığını dile getirerek bunun daha da düşürülmesi halinde görevlerini düzgün bir şekilde yerine getiremeyeceklerini belirtti.
Öte yandan toplu taşıma çalışanları da bu hafta 24 saatlik greve çıkacak.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ölüm adın kalleş olsun...

SONRAKİ HABER

Romney’e gizli kayıt darbesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa