29 Ekim 2018 10:45

Rusya: Suriye zirvesinin sonuçlarından memnunuz

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Verşinin: Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa liderlerinin bir araya geldiği zirvenin sonuçlarından memnunuz.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Verşinin, Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa'nın katılımıyla İstanbul'da düzenlenen zirvenin, Suriye'deki barış süreci için iyi bir adım olduğunu ileri sürdü ve Moskova'nın sonuçlardan memnun kaldığını açıkladı.

Diplomat, yaptığı açıklamada, “Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa liderlerinin ilk kez bu formatta bir araya geldiği zirvenin sonuçlarından memnunuz. Bildiğiniz gibi, bu zirve öncelikle Suriye'deki güvenilir ve uzun vadeli barış sürecinin sağlanmasına yönelik hedeflere özel gerçekleşti ve biz bu zirvenin bu anlamda ileriye doğru atılmış iyi bir adım olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Suriye barış sürecine ilişkin düzenlenen dörtlü zirve, Cumartesi günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla gerçekleşti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'78 Kuşağı’nın Balıkesir buluşması

SONRAKİ HABER

6.4 büyüklüğündeki deprem adayı '3 santimetre' kaydırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa