'78 Kuşağı’nın Balıkesir buluşması

Balıkesir '78 Kuşağının mücadelesinde yer alanlar 40 yıl sonra bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte birlikte mücadele vurgusu öne çıktı.

29 Ekim 2018 10:34
Paylaş

C.Saffet YILMAZ
Balıkesir

Balıkesir 78 kuşağının mücadelesi içerisinde yer alanlar, Fotoğraf ve Anı Paylaşım Grubu’nun düzenlediği gecede Balıkesir Asya Oteli’nde bir araya geldi.

Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmecilik Yüksek Okulu (BTİYO) ve Necati Bey Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gördükleri dönemde gençlik mücadelesinin içinde yer alanlar 40 yıl sonra Balıkesir’de buluştu. 80 öncesi ve devamında mücadele vermiş dönemin genç kuşakları günümüzde farklı il ve bölgelerde yaşamlarını sürdürürken, sosyal medya üzerinden oluşturdukları Balıkesir 78 Kuşağı Fotoğraf ve Anı Paylaşım Grubu ile buluştukları toplantı Balıkesir Asya Oteli salonunda gerçekleşti.

Buluşmada konuşan Nazif Çınar ve Recep Sosyal 78 Kuşağı’nın gerici ve faşist çevrelere karşı vermiş olduğu eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi ile Türkiye siyasi tarihine damga vurduğuna dikkat çekti. Türkiye tarihinin daha önce böylesi kitlesel ve kararlı bir mücadeleye tanıklık etmediği ve Balıkesir 78’liler Kuşağının da bu kararlı mücadelede yer aldığına ve birçok arkadaşlarının bedeller ödediğine değinilen konuşmalarda, geçmişte birbirlerine farklı yaklaşan birçok siyasi görüşe mensup kişilerin 40 yıl sonra bir araya gelmesinin gelinen son süreçte çok daha bir anlam kazandığına vurgu yapıldı. 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kadın Muhtar Adayı Destekleme Grubu seçim öncesi anket düzenledi

SONRAKİ HABER

Rusya: Suriye zirvesinin sonuçlarından memnunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...