29 Ekim 2018 09:41

Rusya’dan ABD’ye ‘istikrarı bozma’ suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Rusya'yı seçimlere müdahale etmekle suçlayarak, Rusya’daki istikrarı bozmaya çalıştıklarını söyledi.

Fotoğraf: Sebastian Zwez/Wikimedia Commons (CC BY 3.0 DE)

Paylaş

ABD ile Rusya arasındaki gerilim sürüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Moskova’yı seçimlere müdahale etmekle suçlayarak, Rusya’daki istikrarı bozmaya çalıştıklarını söyledi. Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma’nın, Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, ABD Başkanı Donald Trump’ı, “Hiç kimseden ekonomik yardım istemiyoruz” diye yanıtladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rossiya 1 TV kanalına yaptığı açıklamada, “Bizim onlara yaklaşımlarımız, 'kuşkuculuk' olarak algılanmasın; ortada, 2015 yılında onaylanan ‘Ukrayna’yı desteklemeye yasası’ adlı bir yasa var. Buna göre, ABD Dışişleri Bakanlığı’na Rusya’da demokrasinin ilerletilmesi için yılda 20 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Yasada belirtilen ‘Rusya’da demokrasinin ilerletilmesi' ülkenin iç politikasına müdahale anlamına geliyor” dedi.

‘KİMSEDEN EKONOMİK YARDIM İSTEMİYORUZ’

Rusya  Parlamentosu alt kanadı Duma’nın, Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, ABD Başkanı Donald Trump’ı, “Hiç kimseden ekonomik yardım istemiyoruz” diye yanıtladı. Trump’ın, Rusya’nın ABD’den ekonomik yardım istediğine ilişkin açıklamalarına yanıt veren Çepa, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Hiç kimseden ekonomik yardım istemiyoruz; ancak, ortak projelere katılmak isteyenler varsa her zaman memnun oluruz, bu tür projelere açığız. Amerikalılar ile ortak yürütebileceğimiz çok sayıda proje var” dedi.

Çepa, Rusya ve ABD’nin uzay, Arktik ve petrol işleme gibi alanlarda işbirliği yapabileceğini ekledi.

RUSYA'DAN DÖRTLÜ ZİRVE AÇIKLAMASI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Rusya ve Türkiye'nin Almanya ve Fransa ile yaptığı görüşmenin çok önemli olduğunu belirterek ancak bu düzeyde yeni bir görüşme planlanmadığını belirtti. Verşinin, "Küçük grup üyeleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Şu an için Rusya ve Türkiye ile Almanya ve Fransa arasında yeni bir görüşme planlanmıyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Merkel: CDU Genel Başkanlığına aday olmayacağım

SONRAKİ HABER

Gürcistan’da seçim sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...