29 Ekim 2018 09:34
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2018 11:45

Merkel: CDU Genel Başkanlığına aday olmayacağım

Almanya Başbakanı Merkel lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin genel başkanlığına bir kez daha aday olmayacak

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Alman haber ajansı DPA, CDU’lu kaynaklara dayandırdığı haberinde Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 18 yılın ardından parti genel başkanlığına yeniden aday olmayacağını duyurdu. Almanya Başbakanı Merkel de haberi "CDU Genel Başkanlığına aday olmayacağım. 2021 yılında başbakan adayı da olmayacağım." sözleriyle doğruladı.

DW’nin aktardığı habere göre, Alman haber ajansı DPA’nın parti çevrelerinden edindiği bilgilere göre, Merkel parti yönetiminin Berlin’de yaptığı toplantıda genel başkanlığa bir kez daha aday olmayacağını açıkladı.Merkel'in CDU'nun Hessen eyaletinde yapılan seçimlerde oy kaybına uğramasının ardından, genel başkanlığa aday olmaktan vazgeçtiği ifade edildi.

CDU KONGRESİ ARALIK AYINDA HAMBURG’TA

Hessen eyaletinde Pazar günü yapılan seçimlerden CDU sandıktan birinci parti olarak çıkmasına rağmen, 2013’e kıyasla 11,3 puan kaybederek oyların yüzde 27’sini almıştı. CDU'nun eyalet seçimlerindeki oy kaybı, parti içinde huzursuzluk yaratıyor. (DIŞ HABERLER)

Yücel Özdemir yazdı: Sokaklar ısındı, Merkel’in tahtı sallantıda

 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu öğrenci Berkay Ustabaş'tan 1 Kasım'daki duruşmaya çağrı

SONRAKİ HABER

Rusya’dan ABD’ye ‘istikrarı bozma’ suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...