29 Ekim 2018 07:37
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2018 18:48

Suudi Arabistan Başsavcısı, Kaşıkçı cinayeti için İstanbul'a geldi

Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye gelen Suudi Arabistanlı başsavcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüştü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cemal Kaşıkçı soruşturması için İstanbul’a gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Muceb, Fidan ile yaklaşık 1 saat 15 dakika görüşmesinin ardından adliyeden ayrıldı. 

Başsavcı Muceb, saat 11.00 sıralarında beraberindeki heyet ile birlikte protokol kapısından adliyeye giriş yaptı. Suudi Başsavcı Muceb, Başsavcı İrfan Fidan ve gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasını yürüten Başsavcıvekili Hasan Yılmaz ile başsavcılık makam odasında görüştü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile yaklaşık bir saat 15 dakika görüşen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb adliyeden ayrıldı.

ÇAVUŞOĞLU: KAŞIKÇI'NIN CESEDİNE HENÜZ ULAŞILAMADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suudi Arabistan Başsavcısı'nın Türkiye'ye gelmesini değerlendirdi. Bakan Çavuşoğlu, "Bu soruşturma bizim tarafımızdan derinleştirilerek, yoğunlaştırılarak devam ediyor. İsimler ortada. Türkiye'ye kimler geldi. Kimler gitti. Arkasında kimler var. Bunların hepsinin açığa çıkması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmaya da bizler ve diğer kurumlarımız, emniyetimiz, istihbaratımız gerekli desteği vermektedirler. Henüz Kaşıkçı'nın cesedine ulaşılamadı. Dolayısıyla şu anda bu cinayeti işleyenler Suudi Arabistan'da olduğuna göre Suudi Arabistan'ın burada sorumluluğu çok büyük. Telefonda bunu net bir şekilde söyledim" diye konuştu.

‘BİR AN ÖNCE BU SORUŞTURMA NETİCELENSİN’

Bakan Çavuşoğlu, “Suudi Arabistan Başsavcısı da önceden planlandığını itiraf ediyor. Başlangıçta birçok şey inkar edildi ama yavaş yavaş hepsi itiraf edilmeye başlandı. Önceden planlanmış bu cinayetin sorumluları Suudi Arabistan'da tutuklandı. Onların da yürüttüğü bir soruşturma var. Bu konuda başsavcıların bilgi paylaşımı ve birlikte çalışmalarının da faydasını görüyoruz. Bu işbirliğinin devam etmesi gerekiyor ama zamana yayma ya da oyalama gibi olmasın. Bir an önce bu soruşturma neticelensin. Tüm dünya merak ediyor. Tüm gerçekler ortaya çıksın ve bu gerçeklerin ortaya çıkması bakımından da dünkü ziyareti önemli buluyoruz. Onların teklifi üzerine biz hemen bu iş birliği kabul ettik” şeklinde konuştu.

BEYAZ SARAY: FARKLI SEÇENEKLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel'in, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili Türkiye’de yaptığı temaslar hakkında Başkan Donald Trump’ı bilgilendirdiğini hatırlatarak, “Nasıl bir yol izleyeceğimize ilişkin kararımızı açıklayacağız” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili  açıklamalar yaptı.

Sanders, “Başkan, ülke dışında istihbarat toplamak amacıyla yaptığı görüşmeler sonrasında CIA Direktörü Gina Haspel’le geçen hafta görüştü ve şu anda hükümet farklı seçenekleri değerlendiriyor. Nasıl bir yol izleyeceğimize ilişkin kararımızı açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Sözcü Sanders, CIA Direktörü Haspel’in Türkiye’de gerçekleştirdiği temaslar sırasında “Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin ses kayıtlarını dinleyip dinlemediği” hakkında yorum yapmaktan kaçındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95'inci kuruluş yıl dönümü kutlanıyor

SONRAKİ HABER

Arap basınında dörtlü Suriye zirvesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...