18 Eylül 2012 09:18

İstanbul Devlet Opera ve Balesi kapanmayan sezonunu açıyor!

2013 yılı; büyük opera bestecisi G. Verdi’nin 200. doğum yılı. Tüm opera evlerinde kutlanacak olan Verdi müziği, açılış konserinin temasını oluşturuyor.Nabucco operasıyla hayata dönen Giuseppe Verdi’nin; çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerine ait eserlerinden oluşan zengin bir programla gerçekleşecek olan ko

İstanbul Devlet Opera ve Balesi kapanmayan sezonunu açıyor!
Paylaş

2013 yılı; büyük opera bestecisi G. Verdi’nin 200. doğum yılı. Tüm opera evlerinde kutlanacak olan Verdi müziği, açılış konserinin temasını oluşturuyor.
Nabucco operasıyla hayata dönen Giuseppe Verdi’nin; çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerine ait eserlerinden oluşan zengin bir programla gerçekleşecek olan konser, İstanbul’un tarihi mekanı Aya İrini’de 29 Eylül Cumartesi saat 20.00’de sanatseverlerle buluşuyor. Orkestrayı, İtalyan Şef Gianluca Bianchi; koroyu Gökçen Koray yönetiyor. Konserde İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinin yanı sıra İstanbul dışından konuk sanatçılar da yer alıyor.
Opera sezonu; “Aşk İksiri”, “Midas’ın Kulakları”, “Yusuf ile Züleyha”, “Ariadne Naksos’ta”, “La Traviata”, “Bir Sevda Masalı”, “Kötülüğün Döngüsü”, “Sevil Berberi”, “Mançalı Şövalye”, “Şen Dul”, “Opera Müdürü”, “Önce Müzik Sonra Söz”, “Wolfgang ve Lorenzo”, “Fauré Requiem”, “Çanakkale Oratoryosu”, “Pera’da Opera” gibi opera ve oratoryolardan, “Hurrem Sultan”, “Genç Werther’in Acıları”, “Afife”, “Senfonik Minyatür”, “Kuğu Gölü”, “Jeunehomme”, “Arenal”, “Sixdances” gibi bale eserlerinden, “Şantiye”, “Ergime”, “Seyahatname II”, “Minifest” gibi modern dans etkinliklerinden , “Fındıkkıran” çocuk balesi, “Saraydan Kız Kaçırma”nın çocuk adaptasyonu, “Çocuk Dünyası”, “Bremen Mızıkacıları”, “Müziğe Dokunmak” gibi çocuk oyunlarından oluşuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EFJ’den hükümete hapisteki gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı

SONRAKİ HABER

GSM ön kayıtları 23 Eylül’de sona eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...