28 Ekim 2018 12:56

Mamak’ta 'Krize karşı ne yapmalıyız?' paneli düzenlendi

Mamak'ta CHP Milletvekili Gamze Taşçıer ve Evrensel Ekonomi Yazarı Bülent Falakaoğlu’nun katılımıyla 'Krize karşı ne yapmalıyız?' paneli düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mamak Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara’nın Mamak ilçesinde, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve Evrensel Gazetesi Ekonomi Yazarı Bülent Falakaoğlu’nun katılımıyla “Krize karşı ne yapmalıyız?​” paneli düzenledi. Taşçıer, krize karşı bir arada durmanın önemini vurgularken Falakaoğlu, krizin yükünü yoksullara ve emekçi yüklemek isteyen hükümetin, örgütsüzlüğe ve muhalefetin dağınık olmasına güvendiğini belirtti.

Yuva ve Külahlı Köyleri Derneği’nde gerçekleşen ve halkın yoğun katılım gösterdiği paneli Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Sultan Saygılı modere etti. Panele katılım yoğun oldu.

TAŞÇIER: BİR ARADA DURMAMIZ LAZIM

Panelde ilk sözü alan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, herkesi etkileyen bir kriz yaşandığına dikkat çekti ve krizin hukukun siyasileşmesi, basın özgürlüğünün ortadan kalkması ve tek adam rejiminin inşa edilmek istenmesi gibi siyasi nedenleri olduğunun altını çizdi. "Saray’ın bir günlük masrafı, bir asgari ücretlinin 93 yıllık kazancına eşit” diyen Taşçıer, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında çocuk yoksulluğunun en yüksek olduğu ülke olduğunu belirtti. Krizden en çok zarar gören kesimlerden birinin de kadınlar olduğunu belirten Taşçıer, kadınların krizde gözden çıkartılan ilk kesim olduğuna işaret etti. Taşçıer, halkın krize karşı bir arada durması ve iktidara alternatif olduğunu göstermesi gerektiğini vurgulayarak birliktelik çağrısı yaptı.

‘SİYASET ODAKLI İLERLEMELİYİZ’

Evrensel Yazarı Bülent Falakaoğlu ise Taşçıer’in “Krizin nedenlerini siyasal sebepler olduğu” yönündeki görüşlerini eleştirerek başladığı konuşmasında Türkiye dışında Arjantin ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerin de benzer bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu belirtti. Falakaoğlu, 2008 krizi sonucunda dünyada bollaşan sıcak para ile borçlanan ülkelerin bugün krizde olduğunu söyledi.

Kriz ile birlikte yoksulluğun daha da derinleşeceğine işaret eden Falakaoğlu, genç işsizliğinin yükseleceğini ve ödemelerinin ertelemesini talep eden birçok işletmenin de bu krizle birlikte iflas edeceğini dile getirdi.

Falakaoğlu, AKP iktidarının yüksek artı değer üretimi ile sermaye sınıfını; sağlık hizmetinin yaygınlaştırılması, yoksulluk yardımları ve kredi olanaklarının arttırılması ile de yoksul ve emekçi kesimleri kapsadığını hatırlattı.

“Yeni Ekonomi Programı ile birlikte hem sağlık hizmetinin kapsadığı alan daralacak hem de yoksulluk yardımları ‘kalıcı gelir yaratma’ adı altında azaltılacak” diyen Falakaoğlu, hükümetin bunu yaparken yoksul ve emekçi kitlelerin örgütsüz ve muhalefetin dağınık olmasına güvendiğini belirtti.

Yapılması gerekenin sonuç odaklı değil siyaset odaklı düşünerek kazanımlarla ilerlemek olduğunu söyleyen Falakaoğlu, “Ancak böyle yaparsak iktidarın ajitasyonunun önüne geçebiliriz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kars'ta gözaltına alınanlar aileleri barıştırmaktan suçlanıyor'

SONRAKİ HABER

'Mücadelemiz her koşul altında sürüyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...