28 Ekim 2018 12:36
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ekim 2018 12:56

2 askerin donarak ölmesine Dersim'deki siyasilerden tepki geldi

Dersim’de 2 askerin donarak yaşamını yitirmesine Dersim'deki siyasi partilerden tepki geldi: İnsanların ölmemesi için tepki gösterilmeli.

Fotoğraflar: Evrensel-MA

Paylaş

Dersim’in Nazımiye ilçesinde operasyona çıkan 2 askerin donarak yaşamını yitirmesi, 10 askerin ise donma tehlikesi geçirmesine ilişkin HDP Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek ve CHP Dersim İl Başkan Yardımcısı Handan Kahraman Şanlı MA’ya açıklamalarda bulundu. HDP Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, insanların ölmemesi için tepki gösterilmesi gerektiğini belirtirken, CHP Dersim İl Başkan Yardımcısı Handan Kahraman Şanlı ise başlatılan soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyledi. Evrensel'e konuşan EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale de, demokratik ve halkçı bir barışın savunulmasının elzem olduğunu söyledi.  

HDP İl Eş Başkanı Çiçek, askerlerin donarak yaşamını yitirmesini üzüntü ile karşıladıklarını belirterek, bir tek insanın bırakın ölümünü burnunun kanamasını dahi istemediklerini kaydetti. Çiçek, “21’inci yüzyılda böyle bir şey olabilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz. Sağduyulu herkese çağrımdır; yapılacak tek şey savaş ve ölümlerin önüne geçilmesidir. Yani orada askerlerin ölmesinin de bu devlet için hiçbir anlamı yoktur. Daha önce de benzer durumları gördük. Yaşanılanlar bu ülkenin kaderidir. İnsanların ölmemesi için hep birlikte tepki göstermeliyiz” dedi. 

CHP: İHMAL SÖZ KONUSU DEĞİL

CHP İl Başkan Yardımcısı Handan Kahraman Şanlı da yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığından bulunarak, üzüntü içerisinde oldukların belirtti. Şanlı, şehrin yaşam şartlarının bilinmediğini belirterek, “Doğa felaketlerine hiç birimiz engel olamıyoruz. Bu yıl yapraklar dökülmeden soğuklar başladı. Herhangi bir ihmalin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Vali yaptığı açıklamada adli ve idari soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın takipçisi olacağız” dedi. 

‘BARIŞIN SAVUNULMASI ELZEMDİR’

Evrensel’e konuşan EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale ise, “İçerde veya dışarıda ölmenin veya öldürmenin son bulması için tek çıkış yolu tabi ki bugüne kadar da savunduğumuz gibi barıştır. Barış politikasından uzaklaştıkça, yani bugünkü haliyle; bugün donarak ölümler gerçekleşir, yarın çatışma halinde belki ölümler gerçekleşir, belki başka zaman da yine aynı nedenlerle kaza yoluyla da bu ölümler gerçekleşebilir. Ama burada tümünün vardığı sonuç insan yaşamının yitip gitmesidir. İşte buradan çıkarılması gereken dersler vardır. Halkımızın, tüm halkların, emekçilerin barışa için, bu ölümlerin durdurulmasına için, demokratik ve halkçı bir barışın savunulmasının elzem olduğunu bir kez daha parti olarak ifade ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Kılıç, TEDAŞ Kreş ve Anaokulu'ndaki skandalları Meclis'e taşıdı

SONRAKİ HABER

'Kars'ta gözaltına alınanlar aileleri barıştırmaktan suçlanıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...