28 Ekim 2018 11:46

Caretta carettaların yuvalama alanına pist

Akdeniz Belediyesi kayyımı, caretta carettaların yuvalama alanı olduğu için SİT alanı ilan edilen Kazanlı Kumsalı’na pist yapılmasına onay verdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nde bulunan ve kentin en büyük caretta carettaların yuvalama alanlarından olduğu için SİT alanı olan kumsala pist yapılıyor.

Kayyım atanan Akdeniz Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda yapılan pist, Bilginer Havacılık Spor Organizasyon Limitet Şirketi’ne tahsis edilmiş.

Mezopotamya Ajansı’ndan Cemil Uğur’un haberine göre pist, tek kişilik hava aracı olan Gyrocopter için inşa ediliyor. Pistin yapımı için alana dolgu malzemesi dökülürken mahalleliler duruma tepkili. Caretta carettaların nesli tükenen canlılardan olduğunu hatırlatan Hasan Deli, kumsala pist yapılmasının anlamsız olduğunu belirtiyor. Bölgenin SİT alanı olmasından kaynaklı kumsala pek gidiş geliş olmaması gerektiğini vurgulayan Deli, “Ancak onlar SİT alanına pist yapıyorlar. Bu durum bizim sosyal yaşantımızı da kısıtlayacak. Biz buna karşıyız” diyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TEMSA’da temsilciden EMEP bildirisini almayın baskısı

SONRAKİ HABER

Şahintepe halkının Kanal İstanbul kaygısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...