28 Ekim 2018 10:44

Erdoğan'dan AKP'lilere MHP talimatı: Sert söylemler kullanmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partililere MHP ile ilgili söylemler konusunda dikkatli olmaları ve sert söylemler kullanmamaları talimatı verdiği aktarıldı.

Fotoğraf: Kayhan Özer/DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Yerel seçiminde ittifak arayışımız yok" açıklamasıyla başlayan süreç, AKP ve MHP cephesinden gelen açıklamalarla sürüyor. Ankara'daki 'AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililere talimat veren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, MHP ile ilgili söylemler konusunda dikkatli olmalarını ve sert söylemler kullanmamalarını istedi.

Türkiye gazetesindeki habere göre; toplantının basına kapalı bölümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı alınmasına rağmen MHP ile "milli meselelerde 'Cumhur İttifakı'nın devam ettiğinin" altını çizerek ayrı fikir ve düşünceler olsa da "devletin bekası adına milli birliğin varlığına dikkat edilmesi gerektiğini" belirttiği öğrenildi.

'KADIN ADAYLARA EHEMMİYET VERİLECEK'

Erdoğan ayrıca, toplantıya katılan il başkanlarından, kadın adaylara karşı tavırlarına dikkat etmelerini istedi. Erdoğan'ın "Kadın adaylara karşı teşkilat garip davranışlar içine girmesin. Seçimlere kadın adaylara ehemmiyet verilecek. Kadın adaylara daha çok yer verin. Onlara öncelik tanıyın" dediği belirtildi.

EKONOMİYE İLİŞKİN 'AZ SABIR' TALİMATI

Ekonomik krizle ilgili de konuşan Erdoğan'ın piyasalarda yaşanan bazı sıkıntılar olduğunu vurgulayarak, "Ekonomik mücadelemiz devam ediyor ve devam edecek. Az sabır" dediği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

İhsan Çaralan yazdı: ‘İttifak’ta mesajlar gidiyor ama ‘herkes kendi yoluna’ gitmiyor

ÖNCEKİ HABER

AA: TSK, Fırat'ın doğusunda YPG kontrolündeki bölgeyi bombaladı

SONRAKİ HABER

CHP: Cumhuriyet kutlamalarının merkezi inşaat olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...