18 Eylül 2012 09:17

Kızıl Bayrak gazetesi için elkoyma kararı

SOSYALİZM İçin Kızıl Bayrak’ın 14 Eylül 2012 tarihli 4. (37) sayısı hakkında mahkemece elkoyma kararı verildi. Karara gerekçe olarak ise İbrahim Çuhadar ile ilgili gazetede yayınlanan yazı ve haberler gösterildi.Kızıl Bayrak’ın 14 Eylül 2012 tarihli 4. (37) sayısı hakkında TMK 10. Maddesi ile görevli İstanbul 1 No’

Kızıl Bayrak gazetesi için elkoyma kararı
Paylaş

SOSYALİZM İçin Kızıl Bayrak’ın 14 Eylül 2012 tarihli 4. (37) sayısı hakkında mahkemece elkoyma kararı verildi. Karara gerekçe olarak ise İbrahim Çuhadar ile ilgili gazetede yayınlanan yazı ve haberler gösterildi.
Kızıl Bayrak’ın 14 Eylül 2012 tarihli 4. (37) sayısı hakkında TMK 10. Maddesi ile görevli İstanbul 1 No’lu Hakimliği tarafından çıkarılan elkoyma kararı 17 Eylül günü gazetenin merkez bürosuna ulaştı. Yapılan tebligatta toplatma gerekçesi olarak 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasasının 6/2 ve 7/2 Maddelerinde düzenlenen “yasadışı örgüt propagandası”, “terör örgütünün açıklamalarını yayınlamak”, “suç ve suçluyu övmek” gösterildi. Ayrıca gazetenin 14/09/2012 tarihli sayısına 5187 sayılı Basın Kanununun 25/2 maddesi gereğince el konulacağı bildirildi.
İddia edilen suça gerekçe gösterilen yazıların ise Kızıl Bayrak’ın 4. (37) sayısında 8. sayfasında yer alan yazılar olduğu tebligatta bildirildi. Gazetenin 8. sayfasında yer alan yazı ve haberler, DHKC’nin Gazi Karakolu’na yönelik eyleminin haberi, DHKC’nin ilgili açıklamasının İbrahim Çuhadar’a dair bölümü ve polisin yayınladığı infaz listesi ile ilgili bir teşhir yazılarından oluşuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kızıl Bayrak, “sermaye devletini rahatsız eden, bir kez daha sosyalist basının gerçekleri okura sunması ve devrimcilerin sesini kitlelere taşımasıdır. Kirli propagandaya sarılarak infaz listeleri yayınlayan, devrimciler hakkında türlü kirli propagandayı yayan ve cenazelerini almak isteyen ailelere dahi vahşice saldıran devlet, kuşkusuz ki devrimci basından rahatsız olmakta ve türlü yöntemlerle sesimizi kısmaya çalışmaktadır. Polis terörünü, kirli komploları, sermaye devletinin kirli yüzünü teşhir etmekte ısrarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TGDP Musa Kurt ve Bahar Kurt’un serbest bırakılmasını istedi

SONRAKİ HABER

EFJ’den hükümete hapisteki gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...