07 Nisan 2011 14:03

Miranda Richardson İstanbul’daydı

30.Uluslararası İstanbul Festivali’nde gösterilen Kadının Fendi Filminin Yıldızı Miranda Richardson İstanbul’daydı.Richardson, Kadının Fendi’nde İngiltere’de erkeklerle eşit ücret için direnen kadın işçilere destek olan bir bakanı canlandırıyor. Harry Potter filmlerinden Saatler’e, Ağlatan Oyun’dan Kadının Fen

Miranda Richardson İstanbul’daydı
Paylaş

Richardson, Kadının Fendi’nde İngiltere’de erkeklerle eşit ücret için direnen kadın işçilere destek olan bir bakanı canlandırıyor. Harry Potter filmlerinden Saatler’e, Ağlatan Oyun’dan Kadının Fendi’ne kadar yaklaşık 100 filmde rol alan ünlü aktristle, Sinema Yazarı Esin Küçüktepepınar önceki gün Akbank Sanat’ta bir söyleşi gerçekleştirdi.

İki kez Oscar’a aday gösterilen, bir BAFTA iki de Altın Küre kazanan Richardson oyunculuğa tiyatroyla başlamış. Kötü senaryolardan uzak durmaya özen gösterdiğini söyleyen aktrist,  “Zıt bir karakteri oynarken ikna edici olabilmek”ten çok hoşlandığını anlattı. Film endüstrisinde de kadınların erkeklerden düşük ücret aldığını vurgulayan aktrist, bu filmin gerçek, iyi bir hikayesi olduğunu söyleyerek, BAFTA adayı olduğunu hatırlattı. “İngiltere’de nispeten hafif konulu bir film gibi gösterilerek piyasaya sürüldü ama kesinlikle ucuz bir film değil, hikayenin yeterince sınırları zorlamadığını söyleyebilirim ama izleyenlere kendi başlarına bir şey yapma gücü kattığını biliyorum. Bu da bana yetti.” dedi.

Söyleşi öncesinde filme gelerek seyirciyi de selamlayan sanatçı; “Alınmayın ama şehrinizi trafik hariç çok beğendim.” sözleriyle iyi seyirler diledi.

187 KADIN İŞÇİNİN HİKAYESİ

Nigel Cole’nun yönettiği; Sally Hawkins, Bob Hoskins, Miranda Richardson’ın baş rollerde yer aldığı 2010 yapımı İngiliz filmi Kadın’ın Fendi/Made in Dagenham 1968 yılında Ford’un Dagenham’daki(İngiltere)  fabrikasında çalışan ve eşit ücret hakkını sonunda kazanan 187 kadın işçinin hikayesine dayanıyor. Mücadelenin gayesi, cinsel ayrımcılığın önünü keserek erkeklerle eşit kazanç ve haklar elde etmek. Hayatları mutfakla fabrika arasında geçen, işçi kadınlar, patronlarına, kocalarına ve devlete karşı durmak zorunda kalıyorlar. Kadının Fendi, bugün 19.00 seansında Kadıköy Rex sinemasında gösterilecek. Türkiye hakları alınan filmin vizyona girmesi de mümkün görünüyor.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakanın ‘Ucubesi’ parçalanarak kaldırılacak

SONRAKİ HABER

Kadınlar ortak dertlerini ‘Düğün’de konuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...