28 Ekim 2018 10:33

HDP Ankara İl Örgütü: Gözaltına alınanları bırakın

HDP Ankara İl Örgütü il binaları önünde yaptığı açıklamada gözaltıların biran önce serbest bırakılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Ankara İl Örgütü partilerine dönük operasyona "Hukuk ve insanlık dışı uygulamalar sona erdirilmeli, gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır" açıklaması ile tepki gösterdi.

HDP Ankara İl Örgütü il binaları önünde yaptığı açıklamada gözaltıların biran önce serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamayı yapan HDP Ankara İl Eş Başkanı Nur Aytemur  ameliyat olmak üzere hastanede bulunan önceki dönem vekili İbrahim Binici ile ağır hasta İHD MYK üyesi Ali Rıza Yurtsever'in de gözaltına alındığını hatırlattı. AKP'nin her seçim döneminde HDP'ye dönük operasyonlar yaptığını söyleyen Aytemur, "Hukuki dayanaktan uzak yöntemler kullanarak bizlere yöneltilen saldırılar, 1 Kasım, 16 Nisan ve 24 Haziran'da işe yaramamıştır. Yerel seçimlerde de yaramayacaktır. AKP bu başarısız tekniği kullanmaktan vazgeçmelidir. 31 Mart 2019 günü bir kez daha bu yöntemin başarısızlığını göstereceğiz. Dün olduğu gibi  bugün de yarın da demokratik talepleri olan bizleri susturamayacaksınız" dedi. Açıklamada HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu ve İHD Yöneticisi Fatin Kanat da gözaltıların biran evvel serbet bırakılmasını istedi.

Ankara'da önceki gün yapılan baskınlarda, HDP'nin eski vekili İbrahim Binici, il yöneticisi Derya Bakır, İHD Üyesi Kazım Arslan, önceki dönem il yöneticisi ve barış imzacısı Sedat Yağcıoğlu, Önceki dönem Etimesgut İlçe eş başkanı Lokman Aydoğmuş, Keçiören ilçe yönetici Halil Çelenk, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri vekil adayı İsmet Yalçınkaya, İHD MYK üyesi Ali Rıza Yurtsever, Metin Kümek gözaltına alınmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarın açılacak Yeni Havalimanı’nda bir iş cinayeti daha

SONRAKİ HABER

Cezaevindeki Sise Bingöl çocuklarının adını dahi hatırlayamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...