28 Ekim 2018 08:53

NATO tatbikatına karşı eylemler yapıldı

Norveç'in birçok şehrinde NATO’nun son dönemlerdeki en büyük askeri tatbikatına karşı protesto gösterileri düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo

Norveç’te 25 Ekim de başlayan ve 7 Kasım’da sona erecek olan NATO’nun son dönemlerdeki en büyük askeri tatbikatına karşı 27 Ekim’de Oslo, Bergen, Kristiansand, Tromsö illerinde protesto eylemleri yapıldı. Geçen hafta Cumartesi günü Trondheim ilinde yapılan protesto eylemine de 500 kişi katılmıştı.

Oslo’da yapılan eyleme yaklaşık bin kişi katıldı. 27 örgüt, sendika, siyasi parti gibi kuruluşun destek verdiği eylemde, “Savaşa hayır - barışa evet!”, “Norveç NATO’dan çık!”, “NATO, Norveç’ten çık!”, “Norveç bir savaş sahnesi olmamalı!”, “Norveç'te yabancı birliklere ve üslere hayır!”, “NATO’nun Norveç’teki savaş tatbikatını durdur!”, “NATO’ya hayır, savaşa hayır!”gibi pankartlar taşındı, sloganlar atıldı.

Spikersuppa alanında yapılan konuşmada, NOTO savaş tatbikatının Berlin duvarının yıkılmasından sonra NATO’nun en büyük askeri tatbikatı olduğu söylendi. Konuşmalarda, Norveç’in askeri ve dış politikası eleştirildi ve Mecliste görüşülmesi bile beklenmeden, bir mesajla uçakların savaşa gönderdiği belirtildi. Tatbikatın gerginliği artırdığı belirtilerek komşu ülke olan Rusya ile dostluk ilişkileri geliştirilmesi istendi. Devamla, Norveç’in nükleer silahlara karşı çıkması istendi ve NATO’nun savaş tatbikatına karşı  “savaş tatbikatı değil, barış tatbikatı yapılmalıdır” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Çakırözer: Halkın haber alma hakkı gasbedilemez

SONRAKİ HABER

Hubble yeniden faaliyete geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...