20 Eylül 2012 04:42

Sanatçılardan Grup Yorum'a destek

Grup Yorum üyesi Selma Altın ve Dilan Balcı’nın İstanbul Gazi Polis Merkezi’nde gözaltındayken işkenceye maruz kalması dün sanatçılar tarafından protesto edildi. Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen sanatçılar, “Devrimci sanat engellenemez”, “İşkence yapmak şerefsizliktir&

Sanatçılardan Grup Yorum'a destek
Paylaş

TÜRKÜLER SUSMAZ HALAYLAR SÜRER

Grup Yorum üyeleri ve Sanat Cephesi adına basın açıklamasını okuyan Caner Bozkurt, gözaltında Grup Yorum’un solisti Selma Altın’ın kulak zarını yırtıldığını, grubun kemancısı Dilan Balcı’nın ise parmağının kırıldığını belirtti. Yapılan baskı ve işkencelere karşı yola gelmeyeceklerini söyleyen Bozkurt, “Türküler susmaz halaylar sürer” dedi. Bozkurt, gözaltındaki Yorumcular, İdil Kültür Merkezi çalışanları ve devrimciler derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Meydanda konuşma yapan Grup Yorum elemanı Cihan Keşkek, halktan aldıkları güçle sanat yaptıklarını, halkın sanatçılarının susturulamayacağını söyledi. Tarihten halk için sanat yapanların asla teslim olmadığını dile getiren Keşkek, “Biz bu bayrağı onurumuzla taşıyoruz. Grup Yorum, 27 yıllık tarihinde devrimci sanat mücadelesinde bu onuru taşıdı ve taşımaya devam edecek” dedi.

‘HEP BİRLİKTE HESAP SORALIM’

Sanatçı Ferhat Tunç ise, “Kahvaltı sofralarında topladığı sanatçılara ‘Bu ülkede sanat ve sanatçılar artık özgür olacak’ diyen bir başbakanın nasıl yalan söylediğine Gurup Yorum elemanlarına yapılan işkenceyle görmüş olduk” dedi. Faşizme karşı mücadeleyi yükseltmenin bugün daha büyük bir görev olduğuna değinen Tunç, Grup Yorum elemanlarına işkence yapan bu iktidardan hep birlikte hesap sorulması gerektiğini belirtti.

Açıklamaların ardından basın açıklamasına katılan sanatçılar, “Çav Bella” marşını söyledi ve “Gel ki Şafaklar Tutuşsun” türküsüyle halay çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kâr hırsı işçileri zehirledi

SONRAKİ HABER

TGDP Musa Kurt ve Bahar Kurt’un serbest bırakılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...