27 Ekim 2018 17:16

Muammer Keskin Şişli için aday adayı

Muammer Keskin CHP'den Şişli belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Muammer Keskin, Şişli Belediye başkanlığı için CHP'den aday adaylığını açıkladı.

Paylaş

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Şişli Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıklayan Muammer Keskin,“Şişli’den İstanbul’a, Yerelden İktidara” sloganı ile yola çıktı.

Şişli halkının yönetime katılımını sağlamayı ve halkın ‘belediyede söz, yetki ve karar’ sahibi olmasını hedefleyen Keskin, aktif vatandaş iradesini yönetimde söz sahibi yapma iddiasıyla ön plana çıkıyor. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla, belediye yönetiminde saydamlık ve denetim için gerekli olan tüm uygulamaların yerine getirileceğini ifade eden Keskin, kent konseyini sivil inisiyatifi yansıtan demokratik bir yapıya kavuşturacaklarını, kentte yaşayanları ve kent hakkı savunucularının sesi, sözü ve iradesine dönüştüreceklerini söyledi.

Yaşanabilir bir Şişli için önce sokağı dinleyeceğini ve insana dokunacağını iddia eden CHP Şişli Belediye Başkanı Aday Adayı Muammer Keskin, “Örgütümüzün her mensubu ve Şişli’ye gönül veren tüm arkadaşlarımla birlikte Şişli’de rol model olacak bir belediyeciliği egemen kılacağız. Çevre ve iklim politikalarıyla uyumlu,tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan, ayrımcılıkla mücadele eden, dezavantajlı grupları dikkate alan, boş zamanları değerlendirme, spor ve eğlenceyi ihmal etmeyen bir ‘Şişli Yaşam Planı’ oluşturacağız. Şişli’den İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye doğru büyüyen bir iktidar yürüyüşünü başlatmış bulunuyoruz” dedi.

‘HESAP SORULABİLİR BİR ŞİŞLİ MÜMKÜN’

Muammer Keskin’in görünür, izlenebilir ve hesap sorulabilir bir Şişli hedefi doğrultusunda, öne çıkan seçim vaatleri arasında meclis toplantıları ve ihalelerin online olarak izlenmesi, belediye satın almalarının merkezi ve meslek odaları bilirkişiliği ile mutlaka reel fiyatlarla yapılması, harcamaların denetlenmesi, gelir-gider cetvelleri ve bilançonun izlenebilir olması, mahalle meclislerinin harcamalar için hesap sorabilmesi ve hesap veremeyen belediye başkanlarının görevden geri çağrılabilmesi gibi fark yaratacak düzenlemeler yer alıyor.

MUAMMER KESKİN KİMDİR?

1954 yılında Ardahan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardahan’da tamamladıktan sonra, üniversite eğitim için İstanbul’a gelerek Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü’nden mezun oldu. 3 yıl kadar öğretmenlik yaptıktan sonra, 33 yıldır mali müşavirlik mesleğini sürdürmektedir. 1991-1995 yılları arasında SHP Şişli İlçe Başkanı olarak görev yaptı. Yaklaşık 30 sene boyunca partide çeşitli kademelerde bulunup, sosyal demokrasinin iktidar olması için emek verdi. Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üye ve yönetici olarak çeşitli görevlerde bulundu. 1998-2006 yılları arasında İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı” (TÜSES) Genel Sekreterliği görevinden, aday adaylığı nedeni ile etik ilkelere uyarak istifa eden Muammer Keskin halen Türk Onkoloji Vakfı Genel İdare Kurulu Üyesi olarak hizmet vermeye devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD İran karşısında yalnız kaldı

SONRAKİ HABER

Makro-Taze işçileri video mesajlarla dayanışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa