27 Ekim 2018 14:03

İzmir Kısa Film Festivali 30 Ekim’de başlıyor

19. İzmir Kısa Film Festivali 30 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor.

Afiş: İzmir Kısa Film Festivali

Paylaş

Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimleriyle sinemaseverleri bu yıl 19. kez buluşturacak olan İzmir Kısa Film Festivali, 30 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat, Konak Sineması ve Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivalin bu yılki ‘Emek Ödülü’ kısa filme verdiği destekten dolayı Türk Sineması’nın unutulmaz isimlerinden Selda Alkor’a verilecek.

Festivale kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında Altın Kedi Ödülü için yarışmak üzere, 104 ülkeden 2400 film başvurdu. Emin Alper (Yönetmen), Funda Eryiğit (Oyuncu), Emel Çölgeçen (Oyuncu), Meryem Yavuz (Görüntü Yönetmeni) ve Enis Köstepen (Yapımcı)’den oluşan jüri ulusal filmleri değerlendirecek. Diğer kategoriler için farklı jüriler oluşturulan festivalde uluslararası jüri başkanı Massimiliano Nardulli, belgesel ve animasyon jüri başkanı ise Prof Dr. Alev Fatoş Parsa olarak belirlendi. 

BİRBİRİNDEN FARKLI ATÖLYELER

Bu yıl İzmir Film ve Televizyon Yapımcıları Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan kısa film festivali, alanında usta isimlerle destek ve iş birliği içinde atölye çalışmaları düzenleyerek, kısa film konusunda her alanda eğitim sağlamayı hedefliyor. Atölyelerde bu yıl ulusal ve uluslararası alanda yaptığı filmlerle birçok ödül alan yönetmen Emin Alper’in masterclassı, Hollywood’dan oyuncu Ana Ularu ile oyunculuk atölyesi, ödüllü görüntü yönetmeni Arda Yıldıran ile çekim teknikleri ve post prodüksiyon, Fongogo ile kitlesel fonlama yöntemleri, Tümay Özokur ile kısa filmciler için canlandıranlar yetenek kampı yer alıyor.

DÜNYA SİNEMASINDAN FİLMLER İZMİR’DE

Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Migros, Folkart, Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nin desteklediği festivalde; Polonya Animasyonları, Çin, Almanya, Venezuella, Macaristan, Romanya, İsrail ve Bulgaristan kısa film seçkileri ve özel gösterimlerle beraber 400’ü aşkın kısa film ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak. Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimleri de yapılacak olan etkinliklerle sinemaseverlerle bir araya gelecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İnşaatta asansör boşluğuna düşen işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu'ndan Oktay'a 'hamile çocuklar' soruları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...