27 Ekim 2018 13:14

‘Krizin faturasını emekçiler ödemeyecek’

Kuşadası’nda emek örgütleri, sendika ve siyasi partiler 'Krizin faturasını emekçiler ödemeyecek' dedi .

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aydın Kuşadası’nda emek örgütleri, sendika ve siyasi partiler yaptıkları açıklama ile krizin faturasının emekçilere ödetmeye çalışılmasına karşı mücadele edeceklerini belirtti.

ÖDP, CHP, EMEP, Eğitim Sen, Hacı Bektaş Vakfı, Emekli Sen Birleşik Haziran ve SES tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında “Krizin faturasını halk ödemeyecek” başlıklı basın açıklaması okundu.

“Bu ülkede 'kriz yok' diyerek yüzde 99’un insanca çalışma ve yaşam hakkını tehdit eden AKP’ye ve krizi fırsata çevirmek isteyen bir avuç patrona öfkeliyiz” denilen basın açıklamasında krizin faturasını ödemesi gerekenlerin AKP iktidarının sürdürdüğü, tüketime, betonlaşmaya, dış borca, ranta dayalı ekonomik model ile zenginleşen kesimlerin olduğu dile getirildi.

Emekçiler olarak krizin bedelini ödemeyecekleri vurgulanan açıklamada “Bize dayatılan yoksullaşmaya, işsizliğe, çocuklarımızın sağlıksız büyümesine ve giderek kötüleşen çalışma ve yaşam koşullarına karşı mücadele edeceğiz. Krizi yaratanlar için değil, krizden etkilenen yüzde 99’un korunması için politikalar üretilsin. Krize karşı haklarımızı savunmak için herkesi omuz omuza mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.” (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Santrale direnen Karaağız köylüleri Bursa’da eylem yaptı

SONRAKİ HABER

DEÜ 'KHK'liler varsa ben yokum'a getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...