27 Ekim 2018 11:26

Gazeteci ve Ressam Zehra Doğan’a 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü

Nusaybin ve Cizre gibi çatışmalı bölgelerden geçtiği haberler nedeniyle 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü Gazeteci ve Ressam Zehra Doğan'a verildi.

Fotoğraf: Flickr

Paylaş

Nusaybin ve Cizre gibi çatışmalı bölgelerden geçtiği haberler nedeniyle Uluslararası Kadınların Medya Vakfı’nın (IWMF), 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü’ne layık gördüğü Gazeteci - Ressam Zehra Doğan’ın ödülü Newyork’ta dün düzenlenen törenle verildi.

Bianet’te yer alan habere göre, törende, Doğan’ın Cezaevi’nde telefon görüşmesinde kaydedilen ses kaydı ile yapılan videosu katılımcılara izletildi. Ödül, Doğan cezaevinde tutulduğu için temsili olarak takdim edildi. Gazeteci Mutlu Civiroğlu da, Newyork’taki ödül törenini sosyal medya hesabından paylaştı.

2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülleri’nin sahipleri şöyle:

■ Zehra Doğan, Türkiye: Türkiye’nin ilk kadın haber ajansı JINHA’nın kurucularından. Sokağa çıkma yasakları sırasında geçtiği haberler ve çizdiği resimler dolayısıyla 33 ay hapis cezasına çarptırıldı.

■ Nima Elbagir, CNN, Sudan: Libya’da Afrikalı göçmenlerin açık arttırmayla satıldığı pazarı haberleştirmesiyle dünyanın ilgisini bu konuya çekti.

■ Rosario Mosso Castro, ZETA, Meksika: Meksika’da kartellerin çok güçlü olduğu Tijuana kentinde, uyuşturucu ticareti ve organize suç konusuyla ilgili başarılı bir araştırmacı gazeteci.

■ Meridith Kohut, ABD: Son üç yıldır Venezüela’daki ekonomik ve insani krizi belgeledi.

■ Lesley Stahl, 60 Minutes/CBS, ABD (Ömür Boyu Başarı Ödülü): 50 yılı aşkın süredir insan hakları konusunda çalışıyor ve sayısız ödülü bulunuyor. Ödül aldığı işler arasında Guantanamo Hapishanesi haberleri, polis muhbirliği yapan gençlerle ilgili haberler gibi çarpıcı konular var.

Ödül töreninin ikincisi ise Kasım başında Washington DC’de düzenlenecek.

Ödül Türkiye’de ilk defa Ayşe Önal’a verilmişti.

IWMF’in 1990 yılından beri dağıttığı ödülün bu yıl Zehra’ya verilmesi ile ikinci defa Türkiye’den bir kadın gazeteci almış oldu. 1996’da ilk ödülü alan Ayşe Önal ise “mafya-devlet ilişkisi” ve PKK ile çatışmalar gibi konulardaki haberlerle ödülü kazanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İstanbul ve Ankara’yı kazanarak yeniden moral bulacağız’

SONRAKİ HABER

Öğrenci Andı tartışması: ‘Tek tip söylem kaldırılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...