27 Ekim 2018 12:06

'Hasta tutuklu Özelmalı serbest bırakılsın'

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu F Oturumu eyleminin 344’üncü haftasında ağır hasta tutuklu Kemal Özelmalı'nın serbest bırakılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu F Oturumu eyleminin 344’üncü haftasında 1 aydan fazla süredir açlık grevinde olan ağır hasta tutuklu Kemal Özelmalı’nın serbest bırakılmasını istedi.

İHD şube binası önünde yapılan açıklamada konuşan İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu Üyesi Mehmet Acettin, Kemal Özelmalı’nın 1999 yılında gerçekleştirilen ölüm orucu eylemlerine katıldığını, yaklaşık 300 gün sürdürdüğü ölüm orucu sırasında zorla müdahale ile Wernicke Korsakoff hastalığına yakalandığını söyledi.

Wernicke Korsakoff hastalığı nedeniyle hapishanede olduğunun bile farkında olmayan Özelmalı’nın kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunu anlatan Acettin “Kemal Özelmalı bir  aydan fazla bir zamandır açlık grevinde. Kemal Özelmalı’nın açlık grevi esasında hukuksuzluğa karşı bir tepki. Üstelik yaklaşık 30 yıldır içerde olan, defalarca açlık grevi eylemine ve iki  kere ölüm orucuna girmekten kaynaklı  Wernicke Korsakof rahatsızlığı için şimdi yaptığı açlık grevinin vücudunda çok daha fazla tahribata yol açacağı da açıktır" diye konuştu.

Acettin, Kemal Özelmalı’nın derhal serbest bırakılmasını ve acilen tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de El Kaide'nin elinde rehin kalan Japon gazeteciye eleştiri

SONRAKİ HABER

Suriye sınırına askeri sevkiyat yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...