18 Eylül 2012 05:36

Film protestosu için intihar saldırısı!

İslam ülkelerinde "Müslümanların Masumiyeti" filmine yönelik tepki büyüyor. "Film protestosu" adı altında gerçekleştirilen kimi saldırılarsa filmin en azından "kışkırtma" konusunda başarılı olduğunu ortaya koyuyor.Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen intihar saldırısında içerisi

Film protestosu için intihar saldırısı!
Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen intihar saldırısında içerisinde yabancı işçilerin de bulunduğu bir minibüs hedef alındı. Saldırıda en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Polis kaynakları, hayatını kaybedenlerin çoğunun Rusya ve Güney Afrikalı pilotlar olduğunu belirtti.

Uluslararası bir kargo şirketinde çalışan işçilere yönelik intihar saldırısını Hizb-i İslami örgütüne bağlı bir militanın gerçekleştirdiği kaydedildi. Eylemi üstlenen örgüt, saldırının "İslam karşıtı filme tepki" olarak yapıldığını açıkladı.

Binlerce Afgan Pazartesi günü de Kabil’de NATO ve ABD üslerine yürümek istemiş ve polisle çatışmıştı. (DIŞ HABERLER)


Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın çağrısıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta on binlerce kişi ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmini protesto etti.

Eyleme katılan Nasrallah, tüm dinlere hakaret içeren eserleri yasaklayan uluslararası bir yasa çıkartmak için siyasileri de harekete geçmeye çağırırken, ABD'ye de şu sözlerle seslendi: “İfade özgürlüğü etiketi altında sorumluluktan kaçan Amerika Birleşik Devletleri’ni, tüm filmin yayınlanması durumunda dünya çapında sonuçlarının çok, çok, çok ciddi olacağı konusunda uyarıyorum.”

Eylemlerden endişe eden Beyrut’taki Amerikan Büyükelçiliği’nin özel belgeleri imha etmeye başladığı bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

İşgal yeniden başladı

SONRAKİ HABER

Yargı 'gereğini' yaptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...