18 Eylül 2012 05:38

İşgal yeniden başladı

Wall Streeti İşgal Et eylemcileri birinci yıl dönümlerinde yine sahneye çıktı. Bundan bir yıl önce ABD’deki gelir eşitsizliğini ve Wall Street başta olmak üzere büyük şirketleri protesto etmek amacıyla gönüllülerden oluşan eylemciler bugün sabah erken saatlerde tekrar bir araya gelerek gösteri yaptı. Geçen y

İşgal yeniden başladı
Paylaş

ABD’nin yüzde 99'unu temsil ettiklerini söyleyen grup politikacıların çıkar amaçlı hareket ettiklerini söyledi. Basının kendilerine yeterince yer vermediğinden yakınan eylemciler haklarını sonuna kadar savunacaklarını dile getirdiler. Yüzüne maske takan gençler zaman zaman sokak aralarında slogan atarak yürüdü. Bölgede bulunan Bank Of America Bankası'na girmeye çalışan gruba polis müdahale ederek çok sayıda kişiyi göz altına aldı.

Protesto gösterilerine katılmak için parka gelen Kim Fraczek isimli Amerikalı daha bir yaşında olduklarını alacakları çok mesafe olduğunu söyledi. Bir başka protestocu Erik McGregor ise Obama ve Romney'in parayı kontrol eden iki isim olduğunu söyledi.

Geceyi Zuccotti Park'ında geçirmeyi düşünen grup için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylemcilerin parkı işgal etmeleri halinde polisin gruba müdahale edeceği öğrenildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Değerli hakim beni öldürmeyin’

SONRAKİ HABER

Film protestosu için intihar saldırısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa