18 Eylül 2012 03:15

Cem Aygün cinayetinde şüpheli ifadeler

30 Ağustos 2012 tarihinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden 24 yaşındaki Cem Aygün olayı, hâlâ aydınlatılamadı. Aygün’ü vuran polislerin serbest bırakılması sonucu, ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aygün’ün ailesi, oğullarının ölümüne neden olan polislerin kendi haklarındaki tutanağı kendiler

Cem Aygün cinayetinde şüpheli ifadeler
Paylaş

Aygün ailesi, oğullarının ölümüne yol açan polisler F.Y. ve O. H.nin “olay gerçekleştikten sonra olay yeri raporunu kendilerinin tuttuğunu” iddia ederek, bu şekilde olduğu gibi polislerin delilleri karartabileceklerine dikkat çekti. Aile, Cem Aygün’ün vurulduktan sonra “Dengemi kaybettim, yere düştüm ve elimdeki silah ateş aldı” diye ifade veren katil zanlısı Fatih Yılmaz’ın kendi ifadesinde çeliştiğinin altını çizdi. Aile, Yılmaz’ın ifadesinde ayağının kaydığını söylediğini, fakat aynı ifadenin devamında “Yaralamak isterken karşı taraf ölmüştür” diye belirttiğini belirterek, burada bir kasıt olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Aile, polislerin “Şahıs sürekli elini beline götürüyordu” yönündeki iddiasına karşı; “madem ki Cem’in silahı olduğundan şüpheleniyorlardı, oğlumuzun GBT’sine bakmak için kimliğini aldıklarında hiç mi üst araması yapmamışlar?​” diye sordu.

‘TANIK İFADELERİ BİR AĞIZDAN ÇIKMA’

Aygün’ün Avukatı Ertuğrul Cem Cihan, “Savcının, olaydan 5 saat sonra polisleri gözaltına aldığını” ifade etti. Savcının polisleri hakim karşısına çıkarmadan salıvermesinin akıllarda soru işareti bıraktığını belirten Cihan, ayrıca savcıdan iddianameyi almakta zorlandığını söyledi. Cihan, “Polisin, dengesini kaybetmesi sonucu silahın ateş aldığını belirttiğini, fakat vücuda giren mermilerin birbirine aynı paralellikte olduğunu” iddia etti. Görgü tanıklarının tümünün olayı aynı ağızdan anlattığını vurgulayan Cihan, “Tanıkların hepsi nedense olayı göremediklerini, sadece silah sesi duyduklarını söylüyorlar. Bu tanık ifadelerinin hepsi tek bir ağızdan çıkmış gibi” dedi.

Cem Aygün’ün katil zanlısı polisler, açığa alınarak serbest bırakılmışlardı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evren’in hayalini Erdoğan gerçekleştiriyor

SONRAKİ HABER

‘Değerli hakim beni öldürmeyin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...