18 Eylül 2012 02:45

Evren’in hayalini Erdoğan gerçekleştiriyor

Ankara’da 12 Eylül Utanç Müzesi etkinlikleri kapsamında “12 Eylül ve bugünkü siyasal durum üzerine” başlıklı bir panel düzenlendi.Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen panele Yazar Aydın Çubukçu, Yazar Temel Demirer ve ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetink

Evren’in hayalini Erdoğan gerçekleştiriyor
Paylaş

Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen panele Yazar Aydın Çubukçu, Yazar Temel Demirer ve ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya konuşmacı olarak katıldı.

Yapılan konuşmalarda 12 Eylül dönemindeki toplumsal muhalefet dinamiklerinden bugüne kalanlar, darbe yıllarında devletin uyguladığı politikaların bugün ile benzerliği ve neler yapılabileceği tartışıldı.
AKP Hükümetinin 12 Eylül darbesinin mirasçısı değil, sürdürücüsü olduğunu ifade eden Yazar Temel Demirer, “ABD’nin Ortadoğu politikaları, 12 Eylül’ü doğurdu. AKP ise bunun sürdürücülüğünü yapıyor” dedi.

AKP’nin 12 Eylül darbecilerini gerçekten yargılayamayacağını belirten Demirer, “Kenan Evren, darbeden sonra muhafazakar Türkiye yaratma hayali olduğunu söylemişti. AKP bugün o hayali gerçekleştiriyor” dedi.

‘MEVCUT DURUMU YIKMAK İÇİN’

Yazar Aydın Çubukçu ise 12 Eylül darbesi ile darbecilerin, halka ‘Siz elinizdeki haklarla yetinin. Haklar kazanılmaz, verilir ve biz istediğimizi veririz’ dediğini aktardı.

Çubukçu, darbeyle geçmişin unutturulmak, geleceğin ise hayal bile edilmesinin önlenmek istendiğine dikkat çekti.

“Bizler yalnızca elimizde kalanları korumak için değil, mevcut durumu yıkmak ve yeniden kurmak için çabalamalıyız” diyen Çubukçu, ezilen ve haklarını savunan tüm kesimlerin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

‘HALKLA BERABER YAPACAĞIZ’

Çubukçu, “Bugün halkın üzerinde ölü toprağı olduğu benzetmesi, gerçeğin bir kısmını dile getiriyor. Fakat biz bir şeyler yapmak istiyorsak, bu halkla beraber yapacağız. Bizim var oluşumuzu yenileyen şey, birim birim yeniden örgütlenmektir” dedi.

‘REJİMİN DEVAMINDAN MAĞDURUZ’

Bilge Seçkin Çetinkaya ise 12 Eylül döneminden bir sonraki kuşağa ait olduğunu belirterek, “Ne yazık ki bu kuşakta da 12 Eylül’ün kalıntıları vardır” dedi.

90’lı yıllarla iç savaşın tırmandığını belirten Çetinkaya, “Kendi açımızdan bir önceki kuşağın acılarının aynılarını yaşadık. Bizler, bu rejimin devamından mağduruz” ifadelerini kullandı.
(AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu halk vekillerine sahip çıkacaktır

SONRAKİ HABER

Cem Aygün cinayetinde şüpheli ifadeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...