26 Ekim 2018 15:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi yol için zeytin ağaçlarını söktü

Menemen Egekent 2’de CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yol için zeytin ağaçlarını ortasından budayarak söktürdü.

Fotoğraf, Menemen Egekent 2’de yaşayan vatandaşlar tarafından gönderilmiştir. 

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Menemen Egekent 2’de yol çalışmaları kapsamında CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi zeytin ağaçlarını ortasından budayarak söktürdü. Zeytin ağaçları dozerlerle yerinden sökülme çalışırken çekim yapmak isteyen vatandaşlara da engel olunmak istendi.

Daha öncesinde Urla’da şantiye ve Foça’da arıtma tesisi yapımı için zeytin ağaçlarını söktürme ile gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sefer de yol yapımı için zeytin ağaçlarını yerinden etti. Büyükşehir ihalesini alan taşeron şirket, Menemen Egekent 2’de yol genişletme işlemleri sırasında onlarca yaşındaki çok sayıda zeytin ağacını ilk olarak ortasından budadı. 

SÖKÜLEN ZEYTİN EN AZ 40

Evrensel’e ulaşan vatandaşların verdiği bilgilere göre budanan zeytin ağacı sayısının en az 40 olduğu belirtilirken budama işlemi sonrasında ağaçlar iş makinesi kepçeleri ile yerinden çıkarıldı. Sökülen ağaçların Menemen Ulu Koop’taki yeni parka taşınacağı söylendi. Bu işlemler sırasında Menemen Belediyesi ekipleri de hazır bulunuyordu. 

ÇEKEN VATANDAŞ ENGEL OLUNMAK İSTENDİ

Ağaç katliamını çekmek isteyen vatandaşlara ise engel olunmak istendi, izninin olup olmadığı soruldu. Taşeron şirket yetkilileri ağaçların taşındığı yerin çekilmesini istedi. Vatandaşların ‘aranızda ağaç sökümünde uzman birisi var mı’ sorusu ise cevapsız kaldı. Vatandaşlar, zeytin ağaçları kurtularak bölgenin imara açılmak istendiğini dile getirdi. 

SÖKÜM ADI ALTINDA TEMİZLİK 

Zeytin ağaçlarının kesimi yasak olduğu için bu tür durumlarda söküm adı altında bölgedeki zeytin ağaçları temizleniyor. Uzmanlar ise zeytin ağaçlarının taşımanın mümkün olduğunu ancak kepçelerle değil özel söküm makineleri ile yapılması gerektiğini dile getirdiler.  

ÖNCEKİ HABER

26 Ekim 2018 haftasında vizyona giren filmler

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. İsmet Akça: Pay kapma kavgası sert bir şekilde devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...