26 Ekim 2018 13:56

HDP’den ittifak açıklaması: CHP ile herhangi bir resmi görüşmemiz yok

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerle ilgili CHP ile resmi bir görüşmelerinin olmadığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, güncel gelişmelere ilişkin Mecliste basın toplantısı düzenledi. Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak “Bizim, CHP ile herhangi bir resmi görüşmemiz yoktur. İttifak konusunda ise batı illeri açısından baktığımızda, en geniş demokrasi ittifakının yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

BÜTÇE DEĞERLEDİRMESİ: İSRAF, FAİZ VE GÜVENLİKÇİ

Oluç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine önümüzdeki hafta başlanacağını anımsattı.

Bütçeyi, “israf, faiz ve güvenlikçi” olarak nitelendiren Oluç, güvenlik konularına ayrılan ödeneklerin arttırıldığını, tarım desteklerinin düşürüldüğünü ve çiftçi ile küçük esnafın gözardı edildiğini söyledi. Oluç, “İsrafın en tipik, açık göstergesi saray harcamalarıdır. Saray harcamaları iki katından fazla arttırılmıştır. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir” ifadesini kullandı.

Kamuda tasarruf açıklamalarına da değinen Oluç, “Buradan Saray’a sesleniyoruz: Tasarruftan söz ediyorsanız, kapatın Saray’ı Çankaya’ya taşının” dedi.

McKINSEY ANLAŞMASI 1 ŞUBAT 2017’YE KADAR GİDİYOR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonu Denetim Raporu’nun görüşüldüğünü hatırlatan Oluç, tartışmaların gizli oturumla yapılmasını eleştirdi. Oluç, “Türkiye’nin şirketlerinin durumunu kimden gizliyorsunuz? Gizlediğiniz şeyin ne olduğu bellidir. Denetim raporunun içinde yer alan bir belgeye göre, McKinsey ile yapılmış olan anlaşmanın 1 Şubat 2017’ye kadar geriye gittiği ortaya çıkmıştır. Bunları gizliyorsunuz. Türkiye ekonomisini bu duruma getirmiş olan McKinsey ile yapılmış olan anlaşmalardır, onların önerileridir” ifadesini kullandı.

Oluç, HDP’ye yönelik operasyonların devam ettiğini belirterek, bunların “yerel seçim operasyonları” olduğunu ileri sürdü.

CELAL DOĞAN’IN İSMİ GEÇMEDİ

Yerel seçimlerde CHP ile HDP arasında ittifak olup olmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Oluç, “Bizim, CHP ile herhangi bir resmi görüşmemiz yoktur. İttifak konusunda ise batı illeri açısından baktığımızda, en geniş demokrasi ittifakının yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün, toplumsal muhalefet safında yer alan, iktidar karşısında muhalefette olan bütün kurum ve kuruluşların, yerel seçimlerde sandıkta ittifak yapması gerektiğini özenle vurguluyoruz” dedi.

Gazetecilerin, HDP’nin İstanbul adayı için Celal Doğan’ın adının geçtiğine ilişkin haberleri hatırlatması üzerine Oluç, şu ana kadar sadece İstanbul için değil bütün iller için herhangi bir isim telaffuzlarının olmadığını çünkü daha o aşamaya gelmediklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkumların eşyaları döner sermayeye mi gidiyor?

SONRAKİ HABER

Post Empresyonistler İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...