17 Eylül 2012 16:47

Van’da 'çile zili' çaldı

Van’da yeni eğitim-öğretim yılı güçlendirme çalışmaları ile başladı. Güçlendirme çalışmalarına yeni başlanan okullardan biri geçtiğimiz eğitim öğretim yılında sağlam denilerek binlerce öğrencinin eğitim aldığı Hüsrevpaşa  İlköğretim Okulu. Pazartesi sabah okulların açılacağı sa

Van’da 'çile zili' çaldı
Paylaş
Beyar Özalp / İpek Birtan


Van Milli Eğitim Müdürü sabahın erken saatlerinde Hüsrevpaşa İlköğretim okullunda bulunan öğrenci ve velileri  bir petrol istasyonunda topladı. İstasyonda yapılan toplantının ardından öğrenciler okullarından yarım saatlik yürüme mesafesi uzaklığında bulunan Tunca Uras İlköğretim Okuluna getirildi. Öğrencilere güçlendirme çalışmalarının bitirileceği tarihe kadar burada eğitim-öğretime devam edileceği söylendi.

VELİLER DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Çocuklarını eğitim görecekleri okul olarak getirdikleri Hüsrevpaşa İlköğretim Okulunda güçlendirme çalışmalarına başlandığını gören veliler duruma tepki gösterdi. Veliler, çocuklarının neden deprem döneminde hasarlı olan binada eğitim gördüklerini sordu.

Öğrenci velilerinden Gürsel Işık uzun süre çocuklarının hasarlı binada eğitim gördüğünü söyledi. Işık, şimdi de okulun açılacağı gün güçlendirme çalışmalarına başladığını söyleyerek 3 ay boyunca ne yapıldığını merak ettiğini aktardı. Işık, okula giden 3 çocuğunun olduğunu belirterek hepsinin servis ihtiyacı olduğunu ama bu ücreti ödeyecek durumunun olmadığını ifade etti. "Bir yıldır burada hiçbir çalışma yok" diyen Işık, deprem kentinde kaderlerine terk edildiklerini söyledi.

Bir diğer veli Burhan Adalı ise öğrencilerin gidecekleri okulda öğrenci sayısının fazla olduğunu söyleyerek çocuklarının kalabalık sınıflarda ders görecek olmalarına tepki gösterdi.

Ramazan ayında okulda şenliklerin yapıldığını söyleyen veliler, güçlendirme işlemlerinin bir yıl boyunca başlamamasını eleştirdi.

Osman Erdem, "Hükümet bir yıl boyunca burada her şeyin yolunda olduğunu söyledi ama ortada hala çocuklarımızı okutacağımız bir okul yok" dedi. Erdem, hükümetin TOKİ ihalelerine bir an önce başlamasına tepki göstererek "TOKİ ihalelerinde büyük rantlar var ve TOKİ evlerini satacaklar ama okulları kendileri yapacakları için geç davranıyorlar" dedi.

VELİLERİ PROVOKATÖRLÜK İLE SUÇLADI

Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu müdürü öğrencilerin durumunu soran ve tepki gösteren velileri provokatörlük ile suçlayarak Milli Eğitim’e bildireceğini söyledi. Okul müdürü kendi ellerinde bir şey olmadığını söyleyerek velileri Milli eğitim müdürlüğüne yönlendirdi.

16 DERSLİKTE 1500 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Hüsrevpaşa İlköğretim Okulunun öğrencilerinin gelmesiyle beraber Tunca Uras İlköğretim Okulunun kapasitesi iki katına çıktı. Okulda 16 derslik olduğunu belirten okul müdürü derslik yetersizliğinden dolayı okuldaki 2 odayı dersliğe çevirdiğini belirterek ihtiyaca göre müdür, müdür yardımcılarının odaları ve  öğretmenler odasının dersliğe çevrilebileceğini söyledi.

Öğrenci velileri deprem sonrasında Tunca Uras ilköğretim Okul binasından rapor alınmadığını iddia etti. İddiaları sorduğumuz ve denetim raporunu istediğimiz okul müdürü ise binanın hasarsız olduğunu, raporu kendisinin bile görmediğini belirterek raporu milli eğitimden istememizi söyledi.

AÇILIŞI ERTELENEN OKULA YÖNLENDİRİLİYOR

Hüsrevpaşa İlköğretim Okulunda okuyan ortaöğretim öğrencileri ise Kazım Karabekir Anadolu lisesine yönlendirildi.  Salı gününden itibaren Kazım Karabekir Anadolu lisesinde derse başlanacağı söylendi. Kazım Karabekir Anadolu Lisesinin açılışı ise okul binasının inşaatı bitmediğinden dolayı en az 1 hafta ertelendi. 

Öğrencilerden Ömer  Çoban okullarının yetişmediğinin kendilerine bildirilmediğini söyleyerek resmi açılışın bir göz boyamadan ibaret olduğunu söyledi.

GÖÇEBE OKUL

Eczacılar Birliği ilköğretim okulu bu yıl 16 konteyner derslikte verecek. Bu okulun konteynerlerinde  4 İlköğretim Okulundan  yaklaşık 3500 öğrenci eğitime devam edecek. Bu okullardan birisi ise depremde binası yıkılan İnönü İlköğretim okulu.  İnönü İlköğretim Okulu geçen haftaki uyum sürecinin Akköprü İlköğretim Okulunda tamamladı. Bu hafta ise eğitime Eczacılar Birliği İlköğretim Okulunda başladı. Gelecek hafta ise Rıdvan Baştuğ İlköğretim Okulunun binasına taşınılacağı belirtildi.

Öğretmenler ise şu an güçlendirme çalışmaları yapılan  Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu binasında bekliyor. Okulun öğretmenleri  duruma tepki gösterirken ismini vermek istemeyen bir öğretmen "Aylarca hasarlı binada eğitim verdik şimdi ise güçlendirme yapılan binada görev yapmamız isteniyor" dedi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

27 Mayıs’tan 12 Mart’a müzik ve toplum

SONRAKİ HABER

Bu halk vekillerine sahip çıkacaktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...