26 Ekim 2018 09:26

George R. R. Martin: Joffrey, Trump’ın ta kendisi

Game of Thrones serisinin yazarı George R. R. Martin, 'Seçim kampanyası boyunca Trump bana en çok Joffrey karakterini hatırlatıyor' dedi.

Donald Trump (solda) ve Joffrey Baratheon. Fotoğraflar: Beyaz Saray, HBO

Paylaş

Game of Thrones kitap serisinin yazarı George R. R. Martin, "Seçim kampanyası boyunca Trump bana en çok Joffrey karakterini hatırlatıyor. Aynı düzeyde duygusal olgunluğa sahipler. Joffrey, herkese kendisinin kral olduğunu hatırlatmayı seviyor. Kral olmasının kendisine her şeyi yapabilme yeteneği verdiğini düşünüyor” dedi.

ABD’li yazar, "Biz Westeros gibi mutlak monarşi değiliz. Anayasal bir cumhuriyetle yönetiliyoruz. Trump henüz bunun anlamını bilmiyor gibi görünüyor. Başkanlığın kendisine her şeyi yapma gücü verdiğini sanıyor. Dolayısıyla, evet Joffrey Trump’ın ta kendisi" diye konuştu.

Kitap serisinden aynı adla uyarlanan dizinin sloganı haline gelen "Winter is Coming" (Kış Geliyor) sözünün anlamını da açıklayan Martin, bu sözle iklim değişikliği arasında paralellik olduğunu belirtti. Yazar, “İklim değişikliği her politikacının birinci önceliği olmalı” dedi.

New York Times’ın sorularını yanıtlayan Martin, “İkisi arasında kesinlikle bir paralellik var. Westeros halkları güç, statü ve zenginlik için kendi savaşlarını yürütüyor. Bu savaşlara öyle yoğunlaşıyorlar ki ‘kış geliyor’ tehdidini görmezden geliyorlar. Halbuki bu hepsini ve dünyalarını yok edebilecek bir tehdit. İklim değişikliği de o kadar gerçek ve dünyamızı yok etme potansiyeli var. Bizler bir sonraki seçimi veya sorunları düşünürken bunu görmezden geliyoruz. Eğer ölürsek ve şehirlerimiz okyanuslar altında kalırsa bunların hiçbir önemi kalmayacak” dedi.

JOFFREY, DİZİNİN NEFRET EDİLEN KARAKTERLERİNDEN

Kral Joffrey, dizinin en nefret edilen karakterlerinden biri. Dizinin sevenleri, Joffrey'e olan nefretlerini sosyal medyadan sık sık dile getiriyor, hatta yediği tokatlardan oluşan videoların 10 saatlik versiyonlarını dahi hazırlıyorlar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

INF krizi gölgesinde NATO ve Rusya bir araya gelecek

SONRAKİ HABER

Bölgede sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...