26 Ekim 2018 09:19

Gözaltındaki 6 ÖDP’linin tutuklanması istendi

Bursa'da parti üyelerinin cenaze töreninde 'terör örgütü propagandası' yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 ÖDP üyesi mahkemeye sevk edildi.

ÖDP Logosu

Paylaş

Geçtiğimiz haziran ayında Bursa’da toprağa verilen ÖDP üyesi Nuri Salman'ın cenaze töreninde “terör örgütü propagandası” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ÖDP Bursa İl Örgütü üyesi 6 kişi Bursa Adliyesi’ne çıkarıldı. 6 ÖDP'li savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Haziran ayında yaşamını yitiren Nuri Salman’ın cenaze törenine katıldıkları için 24 Ekim’de sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla Bursa’dan 4, Edirne’den ve Ankara’dan 1'er kişi gözaltına alınmıştı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Bursa İl Örgütü üyesi 6 kişi “Örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla 3 gün gözaltında tutulduktan sonra bugün Bursa Adliyesi’ne sevk edildi.

‘ÖDP’Yİ KRİMİNALİZE ETME ÇABASI’

ÖDP Bursa İl Başkanı Günay Pank, 6 ÖDP üyesinin Bursa Emniyeti’ndeki işlemlerinin bitmesinin ardından savcılık ifadeleri için adliyeye çıkarıldıklarını söyledi. Pank yaşanan gözaltıları “ÖDP’yi kriminalize etme çabası” olarak yorumladı. Pank, “Haziran ayında vefat eden arkadaşımız Nuri Salman’ın yarım saat süren cenaze töreninde uğurlama konuşmaları yapıldı ve arkadaşımızın hatıralarından bahsedildi. Olmadık gerekçelerle terör örgütü suçlamaları yaratma çabasını kabullenmiyoruz. Gözaltılar çok haksız. Yargıyı bir sopa, bir baskı aracı gibi kullanmak istemeleri kabul edilemez. Arkadaşlarımızı bugüne kadar nasıl uğurladıysak bugünden sonra da aynı şekilde uğurlayacağız. ÖDP’yi terörize etmek, kriminalize etmek ve bu şekilde baskı oluşturmak kimsenin haddine değil.” dedi.

‘GÖZALTILAR TESADÜFİ DEĞİL’

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş da geçtiğimiz günlerde parti üyesi gençlere ajanlık teklifi yapıldığını anımsatarak, gözaltıların tesadüfi olmadığını söyledi.  İktidarın ve iktidarın devlet güçlerinin son günlerde gözle görülür şekilde ÖDP’nin üzerine geldiğini belirten Taş, “Bir taraftan genç üyelerimiz kaçırılıp ajanlık teklifi yapılıyor diğer taraftan da bir üyemizin cenaze törenini düzenledikleri gerekçesiyle arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Türkiye bir sivil diktatörlük sürecinde bu sivil diktatörlük sürecine karşı sesini yükseltmeye çalışan toplumsal kesimlere dönük saldırılardan biz de payımızı alıyoruz. Bu saldırıları boşa çıkarma azminde ve kararlılığındayız.” diye konuştu. Gözaltındaki arkadaşlarının bir an evvel serbest bırakılması gerektiğine işaret eden Taş, “Cenaze töreni düzenlemek, cenazeye katılmak sonuç itibariyle hukuki bir boyutu olmayan, siyasi bir tutum olarak görülür, değerlendirilir. Sonuçta bu arkadaşlarımızın gözaltına alınmaları hukuki bir şey değil. Arkadaşlarımız yasal bir partinin üyeleri, çağırılsalardı ifadeye giderlerdi. Cenaze törenine katıldıkları için operasyonla gözaltına alınmaları kabul edilebilir değil. Bu zaten siyasi bir tutum olduğunu gösteriyor. Biz arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gıda-İş asgari ücrete ilişkin taleplerini yarın açıklayacak

SONRAKİ HABER

CHP: İşçi intiharları, ölümlü iş kazaları kapsamında değerlendirilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...