26 Ekim 2018 07:22

Babacanlar Kargo işçileri 426 gündür eylemde

Antep'te TÜMTİS Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 9 Babacanlar Kargo işçisinin direnişi 426. gününde.

Fotoğraf: TÜMTİS

Paylaş

Antep’te Babacanlar Kargo'da sendikaya üye oldukları için işten atılan 9 işçi 426 gündür fabrika önünde direnişini sürdürüyor.

Antep İş Mahkemesi'ne açtıkları işe iade davalarını kazanmasına rağmen işçiler, patronun yerel mahkemenin kararını istinafa taşımasından dolayı işyerinin önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

MA'da aktardığına göre yargı sürecinin ağır ilerleyişinin patronun lehine olduğunu söyleyen işçi Ramazan Akınal, açtıkları davaların yasalara göre 2 ayda bitmesi gerekirken 15 aydır devam ettiğini dile getirerek, “Hakkımız ve emeğimiz için gerekirse bir 426 gün daha bekleyebiliriz” dedi. 

‘GEÇ GELEN ADALET ADALET DEĞİLDİR’

İş mahkemelerine açtıkları tüm davaları kazandıklarını aktaran Akınal, “Yaklaşık 5 aydır kararlar istinaf mahkemesinde bekliyor. Yargı süreci işçi için geç ilerliyor. Bazılarımızın davası 3’üncü duruşmada biterken bazı arkadaşların davası 5’inci duruşmada karara bağlandı. Geç de olsa kazanan biz oluyoruz, ancak geç gelen adalet adalet değildir. Dosyaların geç ilerlemesi bizler açısından çok büyük sıkıntıdır. İş dosyalarında yargı süreci çok geç ilerliyor. İstinafta ne kadar kalır bilmiyoruz, ancak bizler kararlılıkla bekliyoruz.”

‘HAKKIMIZI ALMADAN BU YOLDAN DÖNMEYİZ’

Grev süresince yalnız bırakılmadıklarını sözlerine ekleyen Akınal, “Greve başladığımız zaman yaz mevsimi olduğu için çok sıcaktı. Sonrasında soğuk ve ağır bir kışı geçirdik. Şimdi tekrardan önümüzde zorlu bir kış bizi bekliyor. Ancak olumsuz hava koşulları bizlerin hak arama mücadelesini hiç etkilemiyor. Soğuk da olsa, sıcak da olsa hakkımız verilene kadar grevi bırakmayacağız. Sendika, aile ve irademizden aldığımız güç ile hak mücadelemizi yargı alanında tam anlamıyla kazanacağız. Hakkımızı tam anlamıyla alana kadar bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi.

‘SENDİKASIZ ÇALIŞMAK KÖLELİKTİR’

Akınal, “Sendikasız işçi, patronlar için bulunmaz bir nimettir. İşveren sendikadan çıkmamız durumunda maaşımıza zam yapma vaadinde dahi bulundu, ancak biz kabul etmedik. Çünkü sendikasız çalışmanın kölelikten bir farkı yok” diyerek örgütlenme çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan ekonomi açıklaması: Herkesten sabır bekliyoruz

SONRAKİ HABER

Süper Lig 10. hafta maçları: Hangi maç kaçta ve nerede oynanacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...