25 Ekim 2018 13:18

'Okul güvenliği öğrencilere mi kaldı?'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, okullarda güvenlik kulübelerinde nöbet tutan öğrencileri Milli Eğitim Bakanı'na sordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir'de son sınıf lise öğrencilerinin güvenlik kulübelerinde nöbet tutturulmasını meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle meclise verdiği soru önergesinde öğrencilerin güvenlik kulübelerinde değil, okul sıralarında olması gerektiğini söyleyerek “Güvenliği öğrencilerin sağladığı okullarda, eğitimi nasıl vereceksiniz”dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eşkişehir'de güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı okulları meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Okullarda güvenliğin öğrenciler tarafından sağlanmasının kaygı verici olduğunu söyleyen Çakırözer, “Bakın Eskişehir’deki bazı okullarda güvenlik, öğrenciler tarafından sağlanıyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini değerli ve güvende hissedebileceği hiç bir açıklamanın yapılmadığı eğitim vizyon belgesinde 100 günlük eylem planındaki okulların güvenliğinin sağlanması hedefi de göz ardı edildi. Güvenliği öğrencilerin sağladığı okullarda, eğitimi nasıl vereceksiniz. Öğrenci ve velilerin haklı kaygıları derhal giderilmelidir Öğrenciler güvenlik kulübelerinde değil, dersliklerde okul sıralarında olmalıdır” dedi.

VELİ VE ÖĞRENCİLER KAYGILI

Bakan Selçuk'un 2023 eğitim vizyon belgesinde söylediği, “Şartları elverişsiz okulların fiziksel ve sosyal imkânları genişletilecektir” sözlerine dikkat çeken Çakırözer, “Sosyal donatılı okullar sözü veriyorsunuz ama bakın Eskişehir'imizde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı basında yer aldı. Veliler, öğrenciler kaygılı. Güvenliğini öğrencilerin sağladığı bir okul, temel işlevi olan eğitim ve öğretimde istenen düzeye ulaşamaz. Bu sorun bir an önce giderilmeli ve derhal gerekli tedbirler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

'ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER PLAN VE VİZYON DAHİNDE DEĞİL Mİ?'

Hem 100 Günlük Eylem Planı’nda hem de 2023 Eğitim Vizyonu’nda öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini değerli ve güvende hissedebileceği hiç bir açıklamanın yapılmadığını belirten Çakırözer, Türkiye’de kaç ilde, kaç okulda güvenlik görevlisi bulunduğunu sorarak, “Türkiye genelinde güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı okul sayısı kaçtır? Bu konuda herhangi bir denetim yapılmakta mıdır? Eskişehir’de bazı okullarda güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise, bu durum öğrencileri güvenlik açısından çeşitli tehlikelerle karşı karşıya bırakmakta mıdır?​”dedi.

'BAKANLIK OKULLARDAN HABERDAR MI?'

Bazı okullarda giriş kısımda bulunan güvenlik kulübelerinin camlarının kırıldığı ve isteyen kişilerin okula rahatlıkla girebildiği bilgisinin doğru olup olmadığını soran Çakırözer, “Bu durumdan Bakanlığınız haberdar mıdır? Güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı okullarda yaşanan güvenlik zafiyeti konusunda, gerekli önlemleri almayan yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?​”sorularını sordu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş ve Yüksekdağ 'kamu görevlisine iftira' iddiasından yargılandı

SONRAKİ HABER

Fas’ta 130 doktor, sağlık sistemini protesto ederek istifa kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...