25 Ekim 2018 08:20

Kanada’da doktorlar reçeteye 'ücretsiz müze ziyareti' yazabilecek

Kanada’da doktorlar, reçeteye egzersizden sonra ‘ücretsiz müze ziyareti’ de yazabilecek.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kanada’da 1 Kasım’dan itibaren doktorlar reçetelere dünyada bir ilk defa ‘müze ziyareti’ yazacak. Özellikle psikolojik sorunlar yaşayan hastalarının depresyon terapisi için yazılacak ücretsiz ‘müze ziyareti reçetesi’ kanser, diyabet ve diğer kronik hastalara da tavsiye edilecek.

Euronews’te yer alan habere göre, Kanada Frankofon Doktorları (MFDC) deneği ile Montreal Güzel Sanatlar Müzesi ortak projesi “müze reçetesi” tedavi yönteminin dünyada bir ilk olduğu ifade edildi.

Müze ziyaretinin diyabet ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde de faydalı olabileceğini vurgulayan MFDC Başkanı Doktor Helene Boyer, “Bu konuda yapılan birçok çalışmada, sıkça müzeye giden, sanat eserleriyle ilgilenen kişilerin hastalıklarının olumsuz taraflarını unutarak, moral bulmasına ve tedavisinde daha iyi sonuçlar elde etmesini sağladığını fark ettik” diye konuştu.

Spor gibi kültürel gezilerle de mutluluk hormonu olarak bilenen serotonin oranın yükseldiğini belirten Boyer, “Müze ziyaretlerin insanların yaşam kalitesini artıracak serotonin salgımı olduğunu biliniyor. Ve bu durum kanser hastaları ve diğer kronik hastalıklar için de çok olumlu sonuçlar veriyor” diye konuştu.

Kanada’da 2015’ten beri bazı hastalılıkların tedavisi için doktorlar hastaların egzersiz yapmaları için reçete yazıyor. Uzmanlar bu yöntemin hem hastaların tedavisi hem de hastalıkların önlenmesi için çok faydalı olduğunu belirtiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Kurum: İmar Barışında süreyi uzatmayı değerlendireceğiz

SONRAKİ HABER

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin ardından sürgünler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...