25 Ekim 2018 08:05

Bakan Kurum: İmar Barışında süreyi uzatmayı değerlendireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 31 Ekim'de başvuru süreci bitecek olan İmar Barışı'na ilişkin 'Süreyi uzatmayı değerlendireceğiz' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'imar barışı' ile ilgili yaptığı açıklamada "Süreyi uzatmayı değerlendireceğiz" dedi.

Hükümetin 24 Haziran seçimleri öncesi başlattığı, kaçak yapıların yasallaşmasının önünü açan ‘imar barışı’ uygulamasının 31 Ekim'de sona ereceği açıklanmıştı.

31 Aralık 2017’den önceki yapıları kapsayan uygulamaya ilişkin açıklama yapan Bakan Kurum, "İmar Barışında süreyi uzatmayı değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı. "31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor" diyen Kurum, "Yeniden değerlendireceğiz. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor" diye konuştu.

SKANDALLARA NEDEN OLMUŞTU

Özel araziler üzerine inşa edilmiş kaçak yapılara yapı kullanım izni ile yasal bir statü sağlayan İmar Barışı Yasası, Hazine arazileri üzerine yapılmış kaçak yapılara da aynı imkanı tanıyor. Ayrıca bu yapıların bulunduğu arazileri kullananlara satın alma şansı da veriyor. Türkiye’nin yağmalanan yeşil alanları ve kıyı şeritleri üzerinden yüksek rantlar sağlanmasının önünü açıyor.

UNESCO’nun dünya mirası listesinde olan İstanbul’un tarihi yarımadasının yaklaşık yüzde 90’ını kapsayan uygulama, ilk günden itibaren pek çok skandalla gündeme geldi.

Örneğin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 16 yıl önce plaza üzerine yaptırılan dağevi benzeri ahşap yapının 'yardımına' imar barışı yetişti. Diyarbakır Mimarlar Odası'nın yaptığı başvuru üzerine Belediye söz konusu yapı için yıkım ve cezai işlem kararı alırken, yürürlüğe giren imar barışı nedeniyle söz konusu karar uygulanamadı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da kadın cinayeti: 2 hafta önce evlendiği eşini öldürdü

SONRAKİ HABER

Kanada’da doktorlar reçeteye 'ücretsiz müze ziyareti' yazabilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...