25 Ekim 2018 06:04

İYİ Parti kurucuları Reşat Erdoğan ve Emine Erdoğan Aydoğdu'dan istifa

İYİ Parti kurucularından Reşat Erdoğan ve Emine Erdoğan Aydoğdu istifa etti. Gerekçe olarak 'yeterince Türk milliyetçiliği yapılmaması' gösterildi.

İYİ Parti logosu

Paylaş

İYİ Parti kurucularından Reşat Erdoğan parti ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğinden, Emine Erdoğan Aydoğdu ise kurucu ve parti üyeliğinden istifa etti. Reşat Erdoğan, istifa dilekçesinde İYİ Parti yönetimini "hiçbir politikada Türk milliyetçiliği fikrini dikkate almamakla" eleştirdi.

Hürriyet'in aktardığına göre Reşat Erdoğan, partinin geldiği noktada arzu edilen geniş kitlelere ulaşma şansını yitirdiğini, Türk milliyetçilerini ve ülkücüleri hedef alır hale geldiğini savundu. Erdoğan, Türk milliyetçileri ve ülkücülere yönelik kullanılan çatışmacı ve dışlayıcı üslubun, ortaya konulan tavır ve politikaların kabul edilemeyeceğini öne sürdü.

Erdoğan, dilekçesinde şunları ifade etti:

"Yerel seçimlerde en büyük hedef olarak Mersin ve Manisa Büyükşehir belediyelerini ve Ankara'da metropol bir ilçeyi kazanmayı hedef olarak gösteren bir anlayışın amacının Türk milliyetçileri ve ülkücüleri çatıştırmak ve buradan da günü kurtarmak olduğu anlaşılmaktadır. İYİ Parti, yönetim erkinin seçtikleri, tercihleri, kararları ve uygulamalarıyla ülkücü hukukunu zedeleyecek, ülkücüleri birbirine düşürecek, bütün değerlerimizin öğütülmesine ve yıpratılmasına sebebiyet verecek çıkmaz bir sokağa girmiştir."

Emine Erdoğan Aydoğdu ise dilekçesinde kurucu üyelik ile parti üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tıbbi cihaz alım ihalesi tekeller için mi ertelendi?

SONRAKİ HABER

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...